30 de novembre de 2020 30/11/20

Les retalladores d'Almassora Paula López i Andrea Suárez prenen el relleu en les III Jornades del Bou

Les retalladores d'Almassora Paula López i Andrea Suárez prenen el relleu en les III Jornades del Bou - (foto 1)
  • La Casa de la Cultura acull la xarrada de les alumnes de l'Escola de Retalladors

Les recortadoras d'Almassora Paula López i Andrea Suárez han centrat avui l'atenció en les III Jornades del Bou. La Casa de la Cultura ha obert les seues portes a la conferència moderada per la periodista Patricia Rodríguez i en la qual les joves recortadoras han repassat els seus inicis, la seua afició i el dia a dia en l'escola de la plaça de bous de Castelló.

El recortador i instructor Sergio Delgado va cancel·lar la seua participació durant la vesprada d'ahir, per la qual cosa han sigut les seues alumnes les protagonistes de l'última conferència del cicle. De fet, aquesta ha sigut la primera vegada en què les xarrades han explicat entre els seus convidats amb dones per a complir així l'interès de la Regidoria de Festes per posar en valor el paper femení en els bous.

El "bou al carrer" ha pres el relleu així a la tauromàquia de plaça, representada la setmana passada a través del ramader Gerardo Ortega i el torero Javier Sánchez Encalla, els qui van compartir amb el públic les seues experiències, trajectòria i el futur que esperen per al sector. El bou en totes les seues modalitats és el protagonista de l'exposició que tancarà les seues portes demà en el Espai Mercat i que ha rebut centenars de visites des de la seua inauguració el divendres 27 de gener.
El desenllaç de les jornades es produirà matí amb el tancament infantil previst per a les 11.30 hores en la plaça Pere Cornell. Els més xicotets estan convocats a la popular carrera amb carretones per a emular el recorregut que realitzen els afeccionats a Pamplona cada mes de juliol. Els joves corredors tindran activitats a l'aire lliure per a aprofitar el descans dominical.

Per a la regidora de Festes i Cultura, "el balanç és positiu a pesar que el temporal de gener va obligar a retardar tota la programació". "Vull agrair especialment a les penyes la seua contribució a l'exposició, però també als voluntaris de la Junta Local de Festes per l'organització i als artistes que ens han prestat el material perquè la sala oferira una mostra de primer nivell", en paraules de Falcó.

Dia de la Pau

D'altra banda, la plaça Pere Cornell ha acollit aquest matí la programació especial amb motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Des de les 11 hores, els monitors de les escoles 'matinera' i vespertina han organitzat activitats obertes a totes les famílies. Els més xicotets han realitzat un mural de mans i han ballat danses divertides fins que ha arribat el moment del 'lipdub' per la pau, una coreografia programada per a les 13 hores.

Pujar