21 de gener de 2021 21/1/21

La residència de la tercera edat d'Almassora realitzarà teràpies amb gossos

La residència de la tercera edat d'Almassora realitzarà teràpies amb gossos - (foto 1)

  Els usuaris de la residència de la tercera edat d'Almassora tindran, des de finals d'octubre, dos nous amics que els visitaran setmanalment. Es tracta del golden retriewer i del creuament de norfolk i terrier amb els quals duran a terme el programa d'intervenció assistida que el centre ha planejat per a aquesta temporada i que estarà adaptat a l'estat físic dels residents. Els animals han sigut ensinistrats per a interaccionar amb persones dependents i amb mobilitat reduïda i porten anys realitzant aquestes teràpies al costat dels seus monitors.

  Els objectius de la teràpia són treballar els àmbits socials i afectius, a través d'exercicis en grup i amb la introducció de nous estímuls, així com les àrees cognitiva i psicomotriu dels participants amb exercicis d'equilibri, coordinació i atenció. A l'inici de la teràpia, els professionals encarregats de realitzar-la valoraran les necessitats de cada usuari per a adaptar els exercicis a les seues necessitats i limitacions.
  La regidora de Benestar Social, Diana Belliure, ha destacat el valor socialitzador d'aquesta activitat patrocinada per l'Ajuntament d'Almassora per als residents. “Per a les persones majors és fonamental mantenir les relacions socials i fins i tot crear nous vincles personals, alguna cosa que aconseguirem gràcies a aquesta activitat”. Belliure ha destacat l'immens treball que els professionals del centre realitzen perquè els ancians convisquen i compartisquen experiències amb persones de totes les edats. “Programes com el del 'Carnet TVI' o el de 'Arrels', que vam engegar l'any passat perquè els interns pogueren visitar els seus llocs de naixement, ens donen una idea de la importància que s'atorga la residència d'Almassora a mantenir activa la faceta social dels majors”.

  Des del propi centre afirmen que ja han tingut experiències puntuals en les quals els usuaris tenien contacte amb animals i el resultat ha sigut molt positiu. Els responsables de la residència de la tercera edat han confirmat que el personal del centre acompanyarà als majors durant les sessions i que realitzaran un seguiment de l'evolució de cadascun dels participants.

  Els assistents a aquesta activitat hauran de guiar als cans a través d'un circuit d'obstacles, una pràctica que es coneix com 'paragility' i que ha sigut utilitzada en nombroses ocasions amb persones afectades d'Alzheimer, síndrome de Down o dany cerebral sobrevingut. Els grups estaran formats per un màxim de 12 membres i les sessions tindran un durada d'una hora i cambra aproximadament.

  Pujar