28 de novembre de 2020 28/11/20

Els Reis deixen 900 quilos de caramels i 3.000 clemenules a Almassora

Els Reis deixen 900 quilos de caramels i 3.000 clemenules a Almassora - (foto 1)

  Ses Majestats d'Orient arriben aquesta vesprada a Almassora per a presidir una cavalcada que deixarà 900 quilos de caramels i 3.000 unitats de clemenules, a més d'altres sorpreses per als més xicotets. Melchor, Gaspar i Baltasar compliran amb la tradició en una cita reivindicativa dels cítrics de la terra. No en va, una de les carrosses lluirà una pancarta per a fomentar el seu consum, al mateix temps que els voluntaris entregaran mandarines als assistents.

  La localitat espera una vesprada freda però carregada d'il·lusió per veure l'arribada dels d'Orient a la Residència Municipal de la Tercera Edat a les cinc de la vesprada. Després de la visita als majors, la comitiva es desplaçarà a l'encreuament del carrer Boqueres amb l'avinguda José Ortiz, per on començarà la desfilada que obriran Tambors de Passió. Comandats per Damián Aguilella, els tamboriners enfilaran l'avinguda per a girar per Sant Lluís, Santa Quitèria, Trinitat i tornar per José Ortiz fins al convent, on esperarà una representació del pesebre per a l'adoració a Jesús.

  Tres grups d'animació traslladaran la màgia de la desfilada fins als més xicotets, apostats en el recorregut per a donar la benvinguda a Ses Majestats. Els Reis i els seus patges seran els únics participants autoritzats a llançar els 900 quilos de caramels preparats per la Junta Local de Festes per a l'ocasió amb l'objectiu de garantir la seguretat i impedir la proximitat dels xiquets a les carrosses en marxa.

  La reina de les festes, María Portalés, i les dames de la seua cort d'honor també participaran en la cavalcada de Reyes, en la qual no faltaran associacions locals com Lluïsos Almassora amb la carrossa d'Herodes, els pastors i el naixement, a més de la Llum de Betlem i l'estrela per a guiar als Reis. A ells se sumaran l'AC El Torrelló, el grup de dolçaina i tabal Els Gols, l'escala real i els camions carregats amb els regals que precediran a les carrosses de Melchor, Gaspar i Baltasar abans que tanque la comitiva la Unió Instructiu Musical La Esmeralda sota la batuta del mestre Víctor Alapont.

  La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha fet una crida a la responsabilitat dels adults que acudisquen amb xiquets a la cavalcada. "La seguretat sempre és el primer, però quan parlem de centenars de xicotets als carrers, encara més, per la qual cosa no ens cansarem de demanar que respectem tots les indicacions de Policia Local i equip de seguretat extern perquè la nit de Reyes siga una vertadera nit màgica", ha declarat.

  En finalitzar l'adoració de Jesús a l'església del Crist, Tambors de Passió escortaran a Ses Majestats d'Orient fins als seus trons, instal·lats a la porta del consistori, mentre la pirotècnia Baldayo dispara un castell de focs artificials en la plaça d'Espanya.

  Pujar