elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El radar pedagògic d'Almassora detecta 134 infraccions del límit de velocitat durant el període de proves

El radar pedagògic d'Almassora detecta 134 infraccions del límit de velocitat durant el període de proves

  El radar pedagògic portàtil de la Policia Local d'Almassora ha detectat, en un període de 10 dies, un total de 134 infraccions del límit màxim de velocitat. Aquesta xifra representa aproximadament l'11% dels 1.277 vehicles que ha passat al costat del dispositiu, situat en diversos punts del nucli urbà i del districte marítim.

  En la primera zona, els agents han controlat la velocitat del tràfic als carrers Sant Jaume, i Boqueres i a l'avinguda Castelló, mentre que a la platja els punts de presa de dades s'han situat als camins Om Blanc, Catalans i Benafelí i al passeig Marítim. El període de prova de l'aparell i la campanya de control s'han estès del 4 al 14 de juny i, tal com va avançar l'Ajuntament d'Almassora, no ha tingut caràcter sancionador.

  En aquest sentit, la Policia Local ha informat els conductors que han sobrepassat el límit de l'incompliment en el qual han incorregut, alhora que ha recordat la necessitat de complir amb la normativa i que pròximament el consistori instal·larà noves màquines d'aquest tipus en nombrosos punts del terme municipal.

  "Aquest període de proves han servit per a testar les màquines i avaluar la creació de registres, un objectiu que s'han complit amb escreix i que ens portarà a adquirir diversos radars pedagògics", ha confirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, qui ha recordat que els dispositius han sigut cedits al consistori i la seua utilització no ha tingut cap cost per a les arques municipals. L'edil ha assegurat que "vista la seua efectivitat, als dispositius que instal·larem de manera semipermanent caldrà sumar un totalment mòbil, com l'aparell que hem utilitzat en aquesta campanya".

  Cal recordar que els radars permetran crear un registre dels excessos de velocitat, una funció que, en el futur, facilitarà l'elaboració d'estadístiques sobre les hores i els punts més conflictius. La pantalla que acompanya a la màquina informa els conductors sobre la velocitat exacta a la qual circulen (en roig si sobrepassen la màxima i en verd si la respecten). En el cas del radar portàtil, que no requereix de cap treball previ a la seua instal·lació, una patrulla de ha de romandre permanentment al costat de l'aparell.

  Pujar