elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quatre aturats majors de 30 anys s’incorporen a la brigada d’Almassora

Quatre aturats majors de 30 anys s’incorporen a la brigada d’Almassora
  • Consistori i Generalitat cofinancen els contractes de huit mesos amb més de 71.000 euros

Quatre persones desocupades d'Almassora han signat hui els seus contractes per a incorporar-se al Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) durant huit mesos. El servei Labora de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Almassora cofinancen aquest programa d'ocupació amb 48.237,76 i 23.556,17 euros, respectivament, per a donar suport a la inserció laboral de majors de 30 anys.

Els quatre empleats, tres homes i una dona, percebran el salari mínim interprofessional fins al 30 d'abril de 2022. Treballaran en el manteniment de la ciutat, el condicionament de polígons, el muntatge i desmuntatge de closos i escenaris en actes culturals i festius, així com reparacions en via pública. De fet, han rebut ja el material de protecció enfront del coronavirus i demà a primera hora estan citats en el magatzem municipal per a distribuir-se en els equips de treball del SMML.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, els ha donat la benvinguda al costat del regidor d'Ocupació, Javier Martí, abans de signar els seus contractes de treball per a reforçar un departament “clau” per a la posada a punt de la ciutat. De fet, el consistori s'ha sumat a aquest programa amb una doble finalitat: executar millores en els serveis públics municipals i oferir una oportunitat laboral a residents afectats per la crisi del coronavirus.

No en va, el pressupost municipal d'Almassora té un capítol pròxim als 1,3 milions per a la creació de llocs de treball en 2021. El taller d'ocupació és el que més fons capta, amb 658.987,20 euros, seguit del pla Et Formem de la Generalitat Valenciana, per al qual l'equip de govern ha previst una quantia de 268.493,50 euros.

Altres programes ja en marxa són el Pla d'Ocupació Municipal, dotat amb 150.000 euros, o l’Ecovid per a la prevenció del coronavius, que ascendeix a 81.785,52 euros. En últim lloc quant a volum de finançament consta el pla d'ocupació agrícola, que ha permés donar treball a persones desocupades durant el mes de juliol amb 12.059,44 euros.

Pujar