20 de gener de 2021 20/1/21

PP: "El PSPV tumba la moció de recolzament a les famílies d'alumnes d'Educació Especial"

PP: "El PSPV tumba la moció de recolzament a les famílies d'alumnes d'Educació Especial" - (foto 1)
  • La iniciativa, que donaba veu a l'associació Som com Tu, defensava la lliure elecció de centre davant la Llei Celaá que preveu tancar estos col·legis en un plaç de deu anys

El PSPV d'Almassora va tombar aquest dilluns en ple la moció en defensa de la llibertat de les famílies amb fills en centres d'Educació Especial per a triar un col·legi ordinari o un de caràcter Especial. La iniciativa, formulada pel PP i en la qual es donava veu a l'associació local Som com Tu, es presentava amb l'objectiu atendre les queixes d'un col·lectiu que a nivell nacional s'ha mostrat en contra de la Llei Celaá que planifica el tancament dels col·legis d'Educació Especial en un termini de deu anys.

L'objectiu de la iniciativa era “fer costat a totes les famílies amb fills amb capacitats diferents que en aquests moments gaudeixen de l'atenció especialitzada en centres d'Educació Especial de diferents localitats de la nostra província”. A Almassora, explica María Tormo, portaveu del PP, no gaudim d'aquests serveis personalitzats, però no obstant això, “hi ha famílies els fills de les quals assisteixen a ells en altres localitats”.

Justament són ells “als quals volíem que se'ls escoltara, perquè l'avantprojecte de Llei d'Educació que treballa el Govern d'Espanya preveu que s'ha de caminar cap al tancament d'aquests col·legis i a la inclusió dels seus alumnes en centres ordinaris”. Des del PP, “considerem que són les famílies les que millor saben quina educació donar als seus fills”. En aquest sentit, “defensem el dret de triar col·legi, tant si és ordinari com si és d'Educació Especial”.

En efecte, la moció del PP que el PSPV va rebutjar aquest dilluns contemplava totes dues opcions, tal com defensa la plataforma de famílies i docents que s'ha creat a nivell nacional. “El seu lema, 'Inclusión SÍ, Especial TAMBIÉN' és el nostre”, i sota aquesta premissa “es va presentar aquesta iniciativa, de mans de les famílies, amb l'objectiu que siguen escoltades”. “Lamentem profundament que el PSPV rebutjara la iniciativa, perquè creiem que les famílies tenen el dret a triar enfront dels qui desitgen imposar el seu criteri”. La moció del PP va ser secundada per Ciutadans mentre que Compromís, com el PSPV, va votar en contra de la mesura.

Pujar