1 d’octubre de 2020 1/10/20

PP: ‘El PSPV tira mà al pressupost per a pagar més de 100.000 euros d'excessos en festes’

PP: ‘El PSPV tira mà al pressupost per a pagar més de 100.000 euros d'excessos en festes’ - (foto 1)

    El PSPV d'Almassora ha tirat mà al pressupost de 2018 per a pagar excessos de les festes de Santa Quitèria per import de 100.000 euros. “Són els que van anunciar que venien a retallar en festes. Els mateixos que es veuen obligats a pagar a any vençut sobrecostos o a cercar fons d'altres partides per a alimentar un àrea en la qual han fet curt de forma evident”.

    Luis Martínez, regidor del PP en l'Ajuntament d'Almassora, ha lamentat la “farsa” que el PSPV va garantir als veïns “anunciant retallades en la partida de Festes que no solament ha incomplit sistemàticament, és que ha incrementat la despesa de forma exponencial”. El resultat “és que a l'agost han hagut d'aprovar una modificació del pressupost per a dotar de fons a la partida de festes de Santa Quitèria en la qual no tenien suficient liquiditat com per a fer front a totes les seues despeses. Gens més ni gens menys que 100.000 euros de més”.

    L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, elevava aquesta operació al ple amb l'objectiu de poder pagar els compromisos que va assumir al maig per sobre del pressupost disponible. “Ells que van assegurar que anaven a ser polits en l'administració dels fons públics, són els mateixos que se salten els seus propis límits de despesa i no per uns cèntims, sinó per milers d'euros”.

    La situació no és nova. Al maig el PSPV també va realitzar una operació de crèdit per a poder pagar factures pendents de les festes del Roser de 2017. “És ja una pràctica habitual. Anunciar ajustos en les partides de festes en el pressupost i després posar-te per montera aquells límits de despesa que has anunciat. Perquè evidentment no tenien cap intenció de complir-los, solament cercaven llançar un missatge que després incompleixen sistemàticament”. Per a Martínez, “aquesta és una mostra més del desgovern de PSPV i Compromís. Prometre un tercer institut, la pantalla verda, l'obertura del Camí Voramar... i després abandonar els projectes perquè mai van tenir cap interès a executar-los”.

    Pujar