elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PSPV i Compromís rebutgen en la comissió de Les Corts les esmenes del PP per a completar el pressupost del col·legi Regina Violant

PSPV i Compromís rebutgen en la comissió de Les Corts les esmenes del PP per a completar el pressupost del col·legi Regina Violant - (foto 1)

  La comissió de pressupostos de Les Corts va rebutjar ahir dijous, amb els vots de PSPV, Compromís i Podemos, l'esmena que el diputat autonòmic del PP, Vicente Casanova, havia presentat per a completar la dotació econòmica del col·legi Regina Violant. El centre educatiu, paralitzat des del 26 de gener de 2017, ha patit una retallada en el seu pressupost per a 2018 de prop de 600.000 euros.

  “Reclamàvem que es completara el pressupost, però està vist que PSPV i Compromís són incapaços no solament que es reprenguen les obres, sinó que a més exerceixen una retallada injustificada  en 2018 que ens fa pensar que no tenen prevista la finalització de l'obra el pròxim any”, ha explicat Casanova.

  El col·legi Regina Violant d'Almassora, adjudicat el 21 de desembre de 2015 per 5.169.399,62 euros, va iniciar les obres en l'estiu de 2016 i fins a la seua paralització, al gener de 2017, s'han certificat 995.000 euros. Resten per executar 4,1 milions d'euros, no obstant açò, en 2018 solament s'ha previst 3.516.940 euros.

  L'esmena del Partit Popular en Les Corts caminava en la línia de completar la partida i anava acompanyada d'altres iniciatives “amb l'objectiu de contemplar en el pressupost autonòmic per a 2018 inversió per a executar les obres de dos col·legis i un institut”. “No obstant açò, cap de les tres esmenes, ni la del col·legi Santa Quitèria, ni la del col·legi Ambaixador Beltrán, ni tampoc la relativa a l'institut Álvaro Falomir han merescut la seua atenció”, ha explicat Casanova.

  Les quatre esmenes rebutjades en comissió tornaran a elevar-se al ple de pressupostos. “No entenem com es poden rebutjar iniciatives que han de caminar cap a un objectiu que tots desitgem”. Per aquest motiu, “anem a tornar a reivindicar la inclusió d'aquestes partides en 2018 i exigir que el col·legi Regina Violant, a més de desbloquejar-se, es pressuposte íntegrament, i no amb la retallada que han aplicat per a aquest pròxim any”, ha explicat el diputat autonòmic del PP.

  Pujar