11 de desembre de 2019 11/12/19

PSOE i Ciudadanos signen un acord de govern amb més de 40 projectes per a Almassora

PSOE i Ciudadanos signen un acord de govern amb més de 40 projectes per a Almassora - (foto 1)
  • El centre de majors després de l’enderrocament del Grup B o el servei d’acompanyament a víctimes de violència masclista, entre els objectius

La gestió dels fons Feder de la Unió Europea, el pla Edificant, el Pla d'Esports, la millora dels polígons industrials, la rehabilitació d'habitatges per a recuperar barris, l'obertura de l'avinguda Mediterrània i l'exigència a la Diputació per a millorar la seguretat de la Mitgera, l'obertura de noves zones d'aparcament en solars de la platja o la construcció d'un Centre Especialitzat d'Atenció de Majors en l'espai que ocupe el Grup B després del seu enderrocament. Són algunes de les 40 actuacions incloses en l'acord de govern d'Almassora signat aquest matí entre PSOE i Ciudadanos.

El secretari general del PSOE a Almassora, Santiago Agustí, i el coordinador de Ciudadanos, Javier Mollá, han subscrit les línies d'un projecte de govern en comú en l'edifici de Ca la Vila davant l'alcaldessa, Merche Galí, i la resta dels regidors de l'equip de govern. Els assistents s'han compromés a treballar de forma “honesta i lleial” pel futur de la localitat en un acord que es materialitzarà demà en el ple ordinari amb l'entrada de Mollá i María Luisa Renau en l'executiu local.

Tal com han indicat durant la intervenció pública prèvia a la signatura de l'acord, l'escenari triat està estretament vinculat al Pla Especial de la Vila, una de les primeres actuacions que impulsarà el nou equip de govern en aquesta legislatura. La conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l'Església suposarà l'inici de la rehabilitació de la Vila “i la posada en valor del nostre patrimoni, actuacions que executarem en aquesta legislatura”, en paraules de l'alcaldessa.

L'acord programàtic inclou també mesurades com activar un servei d'acompanyament a dones víctimes de violència masclista, incrementar el nombre de parades del Bus de la Marxa perquè les dones tornen a casa de forma segura, elaborar un Pla d'Accessibilitat Universal per a eliminar barreres arquitectòniques, potenciar el comerç local mitjançant campanyes de promoció, estudiar l'ampliació del Mercat de la Taronja o exigir un tracte just als citricultors de la localitat.

L'acord entre totes dues formacions inclou mesures distribuïdes per àrees: gestió, transparència, participació i modernització; empresa, comerç, agricultura i ocupació; urbanisme, infraestructures i medi ambient; cultura, educació i esports; i polítiques socials i igualtat. Al full de ruta s'incorporaran altres mesures a mesura que avance la legislatura.

A partir de demà, Javier Mollá ocuparà les delegacions de Cultura, Personal, Administració General, Atenció i Informació Ciutadana, Transparència i Proximitat i serà cinqué tinent d'alcalde. Per part seua, Renau serà regidora de Participació Ciutadana, Joventut i Innovació i Noves Tecnologies.

ocultar
PSOE i Ciudadanos signen un acord de govern amb més de 40 projectes per a Almassora
Pujar