13 de novembre de 2019 13/11/19

El PP proposa recetar esport per a millorar la salut dels veïns d'Almassora

El PP proposa recetar esport per a millorar la salut dels veïns d'Almassora - (foto 1)
  • La moció pretén coordinar al centre de saluti als professionals esportius perquè l'educació física es contemple com una prescripció mèdica a tindre en compte

“Receptar esport és receptar salut”. Així ho ha considerat el Grup Municipal del Partit Popular a Almassora que dilluns que ve, 21 d'octubre, presentarà en ple una iniciativa amb el desig d'incorporar l'exercici i l'educació física com a recomanacions mèdiques per a millorar la salut.

“És evident que l'esport és beneficiós. I la seua pràctica no solament repercuteix positivament en l'estat físic, sinó també en l'estat d'ànim”. Amb aquests arguments, tal com ha explicat el regidor del PP a Almassora, Paco Soriano, “hem teixit aquesta moció que desitgem que s'aprove perquè el repte és millorar la salut dels nostres veïns”.

La moció planteja establir una recepta esportiva. I per a aconseguir-ho “és necessari coordinar als professionals mèdics del centre de salut amb els qui són professionals de l'activitat física i de l'esport”. De la suma de tots dos coneixements “es pot beneficiar la nostra població a través de la inclusió de l'exercici i l'esport en les prescripcions mèdiques”.

La iniciativa del PP proposa un acord al ple per a desenvolupar la recepta esportiva. Per a això es planteja “constituir una taula de coordinació entre professionals mèdics i esportius de la localitat i establir una pauta de treball que permeta al pacient beneficiar-se del programa”.

L'usuari, a més de rebre un tractament coordinat per esportistes i metges, entraria en el programa d'activitats que desenvolupa el Servei Esportiu Municipal (SEM). “L'objectiu és que després d'haver participat en el programa, el vincle amb l'oferta esportiva es mantinga i es promoga l'exercici físic com una opció saludable i beneficiosa”.

Finalment, tal com ha assenyalat Soriano, “la intenció és que la proposta forme part de l'IV Pla de Salut 2016-2020 que va posar en marxa la Generalitat Valenciana i al qual l'Ajuntament d'Almassora es va adherir en 2018”. De fet, tal com ha comentat el regidor, aquest pla autonòmic contempla el desenvolupament d'estratègies de promoció de l'activitat física i prescriu l'exercici com un dels seus eixos vertebradors per a garantir salut i benestar.

ocultar
El PP proposa recetar esport per a millorar la salut dels veïns d'Almassora
Pujar