19 de gener de 2021 19/1/21

El PP proposa un pla de xoc fiscal davant la falta d'ajudes al comerç d'Almassora

El PP proposa un pla de xoc fiscal davant la falta d'ajudes al comerç d'Almassora - (foto 1)
  • Tres mesos després del decret d'estat d'alarma, segueixen sense habilitar-se fons directes als autònoms i el PP reivindica rebaixes fiscals per a superar la crisi

Han passat tres mesos des del decret d'estat d'alarma i la situació econòmica que en 2019 ja desaccelerava, s'ha agreujat amb la pandèmia. “A Almassora les ajudes per a autònoms són inexistents perquè el PSPV, malgrat que hem proposat alternatives i reiterat el nostre suport, segueix sense convocar-les. I els impostos i moltes taxes continuen vigents i l'IBI, un dels més quantiosos, iniciarà en breu el cobrament a la ciutadania”.

Silvana Rovira, regidora del PP a l'Ajuntament d'Almassora ha proposat un pla de xoc fiscal davant un escenari econòmic “crític que amenaça amb agreujar-se durant el segon semestre”. “És necessari que enguany es planifique una rebaixa fiscal per al pròxim exercici que, almenys, alleuge les economies dels nostres veïns que ja en aquests moments estan patint els estralls d'una pandèmia que ha provocat milers de víctimes mortals i aguditzat una crisi econòmica que ja es deixava notar en 2019”.

El PSPV segueix sense activar cap acció de cara als autònoms “i aquesta decisió ha provocat que molts negocis de la nostra localitat no òbriguen les seues portes en la desescalada”. “Aquest tancament definitiu és una molt mala notícia per a l'economia de les nostres famílies, perquè el tancament d'un establiment no sols minva els serveis sinó que a més incrementa el nombre d'aturats que a Almassora s'ha incrementat considerablement des del gener passat”.

En aquest sentit, “urgeix activar altres mesures, sense deixar de reclamar la necessitat d'ajudar als autònoms, però sí que preveient les urgències que en 2021 es podran mitigar si qui hui governa és capaç de planificar un pla de rebaixes fiscals que injecte liquiditat a les famílies”.

El Partit Popular el va fer en l'última crisi, amb rebaixes substancials de l'IBI i de l'Impost de Vehicles (IVTM) i amb la congelació de la taxa de fems. “És necessari començar a planificar ja aquestes mesures que seran ben acollides en 2021 amb un escenari econòmic que es preveu més crític que l'actual”, ha considerat la regidora.

Pujar