5 de desembre de 2020 5/12/20

Projectes tecnològics i sostenibles copen els premis del III Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor

Projectes tecnològics i sostenibles copen els premis del III Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Projectes tecnològics i sostenibles copen els premis del III Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor - (foto 2)
  Projectes tecnològics i sostenibles copen els premis del III Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor - (foto 3)

  Almassora ha tancat la tercera edició del Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor amb el lliurament de premis als huit equips guanyadors de les categories d'Idea i Projecte d'Empresa. Les propostes basades en la tecnologia i centrades a promoure estils de vida sostenibles han merescut el reconeixement del jurat, el qual va valorar el caràcter innovador i diversificador dels treballs i l'originalitat de les presentacions.

  La tasca de selecció no ha sigut senzilla, ja que aquesta ha sigut l'edició amb major participació del certamen en reunir els projectes de 57 equips, formats per estudiants d'ESO, Batxillerat i cicles formatius dels IES Álvaro Falomir i Vila-roja i del centre d'FP Cervantes. En total, quasi 180 joves d'Almassora han participat en una iniciativa que serveix per a “fomentar la creativitat i la iniciativa entre els i les estudiants” i per a “introduir conceptes econòmics, de mercat i empresarials que després poden aplicar a altres assignatures o als seus projectes laborals”, ha manifestat el regidor de Joventut, Xavier Trenco.

  L'edil i l'alcaldessa, Merche Galí, acompanyats pel director del Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) de Castelló, Justo Vellón, i Pablo Cruz, corporate manager de UBE Corporation Europe, han entregat els diplomes i els xecs amb la dotació econòmica dels premis als equips guanyadors. La categoria d'Idea ha sigut la més prolífica, amb tres guardons dobles, mentre que només dos treballs han arribat a la final en la categoria de Projecte d'Empresa.

  Respecte a la primera, les propostes Cicla’s (d'Irene García i Carmen Requena) i Cafuné (d’Anca Vance, Aya Ouakili, Lucia Cassanelli y Yaiza Chiva) s'han situat en el primer lloc. Els segons premis han sigut per als projectes IPP (de Nuria Palomares, Rubén Simón, Laura Ibáñez i Sara de la Muñaza) i Saber es poder (de Sandra Romero). Finalment, la tercera posició ha sigut per a Zapatería 3D (de Miriam Bellés) i Eco&Food (d'Óscar Muñoz, Brian Carrión i Loubna El Haddar).

  Els projectes empresarials seleccionats pel jurat han sigut CanBio, creat per Patricia Valls, i L’Andana, desenvolupat per Jessica Orihuela, totes dues alumnes de l'IES Vila-roja. Finalment, Farah Ovadi s’ha portat la tablet sortejada entre tots els i les estudiants que han participat en el certamen. Cal destacar que el certamen ha comptat amb el patrocini de la Regidoria de Joventut i d’UBE Corporation Europe i amb l'organització de CEEI Castelló, el qual ha desenvolupat sessions formatives en els centres educatius.

  Pujar