28 d’octubre de 2020 28/10/20

El projecte de suport acadèmic ‘Tria tu' beca als seus tutors amb 300 euros anuals

El projecte de suport acadèmic ‘Tria tu' beca als seus tutors amb 300 euros anuals - (foto 1)

  El projecte de suport acadèmic entre iguals impulsat per la Regidoria de Joventut d'Almassora 'Tria tu' finalitza aquest primer trimestre amb 31 estudiants d'ESO dels IES Álvaro Falomir i Vila-roja inscrits. A l'Ateneu Jove, reben ajuda de cinc alumnes i alumnes de Batxillerat, amb els qui repassen els continguts dels assignatures en els quals tenen dificultats. Els tutors i les tutores han sigut becats per aquesta col·laboració amb 300 euros anuals, gràcies als quals poden adquirir material escolar i esportiu.

  “Els resultats de ‘Tria tu' no poden ser més positius, ja que la taxa d'aprovats creix cada any i la participació també s'ha incrementat significativament si tenim en compte que comencem amb menys d'una desena alumnes”, ha assegurat el regidor de Joventut, Xavier Trenco. Per a l'edil “l'aprenentatge arriba més enllà dels continguts acadèmics i gràcies a aquesta experiència la joventut entén satisfacció de fer alguna cosa d'altra banda". A més, de "rebre aquest repàs d'una persona d'edat similar fa que l'alumnat preste més atenció, ja que s'identifica fàcilment amb els tutors i les tutores”.

  Tots ells comparteixen temps i inquietuds en les classes de repàs que es realitzen cada dilluns i dimecres de 16.00 a 18.30 hores. L'assistència és gratuïta, un fet que també contribueix al fet que “les famílies amb menys recursos disposen d'un reforç per a les seues filles i fills i aquests no queden abocats al fracàs acadèmic”, ha destacat Trenco.

  Cal assenyalar que ‘Tria tu' és una de les activitats de la Casa de Joventut d'Almassora, un projecte orientat a aconseguir l'autogestió per part dels i les joves del municipi. De moment, cada mes renoven la programació d'activitats seguint les propostes dels seus membres i per a aquest mes de desembre han previst tallers de cuina tots els dijous i una sessió de karaoke cada divendres, mentre que els dilluns hi ha classes de fotografia i vídeo.

  Així mateix, la Casa de Joventut d'Almassora participarà en la trobada ‘Entrecases’ programada per al 15 i 16 de desembre en la Godelleta i celebrarà la seua festa nadalenca el pròxim 21 de desembre. Els usuaris poden consultar el calendari actualitzat d'activitats en les xarxes socials o en les instal·lacions de l'Ateneu Jove.

  Pujar