11 de juliol de 2020 11/7/20

Els pressupostos participatius arrepleguen més de 50 propostes ciutadanes

Els pressupostos participatius arrepleguen més de 50 propostes ciutadanes - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha tancat la primera fase dels pressupostos participatius orientats a l'exercici de 2018. En les últimes dues setmanes, el consistori ha rebut fins a 53 propostes diferents de la ciutadania, les quals estudien el tècnics municipals a fi de determinar els costos i la viabilitat d'execució.

  Amb aquestes dades, la comissió creada per a la present edició dels pressupostos participatius es reunirà el pròxim 11 d'octubre per a valorar les iniciatives i seleccionar  “entre cinc i set” per a la seua inclusió en la llista de propostes que votaran els veïns, tal com ha avançat la regidora de Participació Ciutadana, Susanna Nicolau. “Algunes de les idees relatives a accessibilitat, instal·lacions esportives o mobiliari urbà han sigut plantejades per diverses persones, una cosa que la comissió tindrà en compte, per la seua importància, a l'hora de triar-les”, ha explicat l'edil.

  La iniciatives plantejades afecten a totes les àrees del municipi i s'estenen des de la platja fins a Santa Quitèria, passant per vies fonamentals en l'ordenació urbana d'Almassora com el carrer Boqueres o l'Avinguda Castelló. Abunden els suggeriments relatius a "l'ampliació de les zones verdes, la millora de la seguretat vial i l'aposta pels transports sostenibles", ha confirmat Nicolau.

  Així doncs, la llista de projectes que els veïns hauran de prioritzar es farà pública dilluns que ve 16 d'octubre. Els almassorins tindran fins al 29 d'aqueix mateix mes per a votar, un tràmit que podran formalitzar telemàticament a través de la pàgina web i de la App municipals. A més, el consistori ha habilitat nou punts en els quals els veïns podran trobar les paperetes amb les propostes, així com urnes on dipositar-les. La pròpia casa consistorial, la biblioteca i la piscina municipals, l'Ateneu Jove, la Casa de la Música i la reguarda de la Policia Local en la platja a més dels centres socials de Corell, Fátima i Sant Felipe seran els llocs designats per a la votació presencial.

  Cal destacar que l'equip de govern ha reservat un total de 175.000 euros per a les inversions que propose la ciutadania a través d'aquests pressupostos participatius. Per aqueix motiu, les actuacions proposades aniran acompanyades d'informació sobre els costos d'execució. Nicolau i el regidor d'Hisenda, Santiago Agustí, van presentar la iniciativa en l'últim Consell d'Associacions Veïnals. Tots dos han agraït "les valuoses aportacions que han fet els veïns d'Almassora" i han destacat "la gran quantitat d'idees, de bones idees, que ens han proporcionat", ha incidit Agustí.

  Pujar