elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Presó per a 18 membres de dos clans d'Almassora per tràfic de drogues

Presó per a 18 membres de dos clans d'Almassora per tràfic de drogues
  • Venien la droga a la platja de Benafeli, en una parada d'autobús i en l'ambulatori

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a 18 persones, membres de dos clans familiars d'Almassora, a penes que oscil·len entre els quatre anys i mig i un any de presó per traficar amb drogues en la zona de la platja d'Almassora.

La sentència, fruit d'una conformitat entre les parts, ha acordat a més el decomís de nou vehicles i dos immobles, propietat dels membres dels dos clans, adquirits amb els guanys procedents de la venda de les substàncies estupefaents, així com de diferents quantitats de diners intervinguts en els domicilis dels penats.

Les investigacions sobre aquestes activitats delictives es van iniciar al maig de 2018, quan la Guàrdia Civil va advertir que s'estaven incrementant de manera notable els decomisos de xicotetes quantitats de droga per a l'autoconsum, descoberts gràcies a controls policials en una zona d'Almassora.

Els investigadors van determinar que aqueixes substancies estupefaents provenien de dues finques de la zona de la platja de Benafeli de la localitat, gestionades per dos coneguts clans familiars especialitzats en la venda a la menuda.

Durant els seguiments realitzats, els agents van observar com es venia la droga des dels mateixos domicilis, als quals acudien els compradors, o des d'altres punts del municipi, com una parada d'autobús o l'ambulatori, on també es produïen intercanvis.

Finalmentre, el 6 de juliol de 2020 es va produir l'entrada i registre en sis immobles d'Almassora i altres dos de la ciutat de Castelló, on es van localitzar diferents quantitats de cocaïna i marihuana, utensilis per a preparar-la per a la seua venda, a més de diners en efectiu.

En dos d'aquests immobles es va localitzar una pantalla de metacrilat en la finestra des d'on es venia la droga, com a mesura de seguretat anticovid.

A més de les mesures de seguretat per la pandèmia, els habitatges registrats tenien mitjanes de seguretat especials, com a murs de dos metres d'altura, portes cuirassades, reixes o sistemes de videovigilància. En alguns dels casos, els agents van veure obligats fins i tot a accedir a l'interior practicant butrons en les parets.

En el marc de la investigació es va descobrir que alguns dels processaments van adquirir vehicles i habitatges amb pagaments al comptat malgrat que no treballaven i els seus ingressos eren molt inferiors a l'import d'aquests béns, la qual cosa constitueix segons la sentència un delicte de blanqueig de capital. A més, també han sigut condemnats per un delicte contra la salut pública.

Pujar