31 de maig de 2020 31/5/20

Portes obertes per a emprar a 30 usuaris del Centre de Formació d’Almassora

Portes obertes per a emprar a 30 usuaris del Centre de Formació d’Almassora - (foto 1)
  • Cinc empreses participen en la jornada de portes obertes

El Centre de Formació d'Almassora acull hui la jornada de portes obertes amb la qual espera facilitar eines per a l'accés al món laboral a les 30 persones usuàries dels tallers. L'Escola d'Ocupació Et Formem alberga les ponències de cinc empreses de diferents sectors amb l'objectiu d'accelerar la incorporació professional de l'alumnat.

El regidor d'Ocupació, Javier Martí, ha inaugurat la jornada en l'edifici de l'avinguda José Ortiz, on s'han reunit des de primera hora les representants d'Adecco per a facilitar als assistents les claus per a accedir a una ocupació. Segons el cronograma de la jornada, cada mitja hora participarà una empresa, entre les quals figura també Access i altres signatures vinculades a Almassora com la cooperativa agrícola San José, Materials Renau i Pamesa.

L'esdeveniment s'estendrà fins a les 13.30 hores a les aules del Centre de Formació, amb ponències específiques per a cada grup d'alumnat, que durant 2019 es forma en les especialitats d'Obra de paleta, Administració i Jardineria. Les àrees d'Ocupació i Serveis Socials han col·laborat en la selecció del personal que estudia i realitza les seues pràctiques en aquests tallers, tots en situació de desocupació per a oferir-los eines amb les quals accedir al mercat laboral.

“La cita de hui és una oportunitat més per a trencar les barreres socials que, a vegades, fan encara més difícil aconseguir un contracte de treball a persones que travessen moments complicats”, ha declarat l'edil de l'àrea. No en va, la selecció de participants va prioritzar a majors de 45 anys amb baixa qualificació, en atur de llarga duració, dones víctimes de violència de gènere, persones que encapçalen famílies monoparentals o en risc de pobresa o diversitat funcional.

L'esdeveniment se suma al I Fòrum Connecta Labora celebrat aquest dimecres a Almassora en el qual van participar 600 persones per a optar a 50 ocupacions de diferents sectors. Si bé el del taulell va ser el que més ofertes de treball va aportar, altres empreses també van sol·licitar perfils com a enginyers informàtics, encaixadors de cítrics o operaris de construcció, entre altres.

Pujar