7 de desembre de 2019 7/12/19

La Policia Local deté el conductor que va provocar danys en cinc vehicles a Almassora

La Policia Local deté el conductor que va provocar danys en cinc vehicles a Almassora - (foto 1)

  La Policia Local d'Almassora va detindre el passat cap de setmana a dos conductors que van incórrer en delictes contra la seguretat viària que poden ser considerats com a greus, per la qual cosa en tots dos casos han obert diligències que han sigut derivades al jutjat de Castelló.

  La primera de les detencions es va produir a primera hora del matí del dissabte 6, quan un vehicle va provocar un accident al carrer Dos de Maig en el qual es van veure afectats altres quatre turismes estacionats en aquest vial. Després de la realització de la corresponent prova d'alcoholèmia, els agents van corroborar que el conductor quadruplicada la taxa permesa, per la qual cosa ara s'enfronta a un presumpte delicte contra la seguretat viària i haurà de comparéixer davant l'òrgan judicial.

  També a primera hora del diumenge 7 i durant un control ordinari de seguretat, la mateixa unitat de trànsit va procedir a la detenció d'un veí del municipi que va fugir després de  fer cas omís a l’avís per a detindre's dels agents. Finalment el vehicle policial va poder detindre l'infractor quan intentava amagar-se al seu domicili. Els policies van comprovar que el conductor tenia dos ordres de retirada del permís de conduir, motiu pel qual ara podria enfrontar-se a un possible delicte de trencament de la condemna.

  Cal destacar que la labor de prevenció i control en matèria de seguretat viària que duu a terme la Policia Local d'Almassora va fer possible un descens de delictes en aquest àmbit -com la conducció sota la influència de l'alcohol o l'excés de velocitat-, així com la taxa de sinistralitat durant l'exercici de 2018.

  L’any passat, el nombre de matriculacions en el municipi va créixer en 673 mentre que l'increment d'accidents va ser de poc més d'una desena. El total d'intervencions que van realitzar els agents van ascendir a 256, de les quals 64 van ser incidents que van requerir de l'obertura d'un atestat i 192 van ser incidents menors.

  Així mateix, i per a reforçar la seguretat en els voltants dels centres escolars, l'Ajuntament d'Almassora ha instal·lat de dos radars pedagògics en els accessos als col·legis Ambaixador Beltrán i Errando Vilar. Tots dos equips avisen els conductors sobre la conveniència d'extremar la precaució en els moments de major afluència de vianants i marquen la velocitat de circulació en verd (si està dins del límit) o en roig (si l'excedeix). 

  Gràcies al sistema d'alimentació per energia solar dels aparells, el trasllat a zones pròximes a altres centres escolars resulta senzill, de manera que el consistori ja valora en quins altres punts del municipi seria convenient situar aquests equips per a previndre l'excés de velocitat.

  ocultar
  La Policia Local deté el conductor que va provocar danys en cinc vehicles a Almassora
  Pujar