21 de setembre de 2020 21/9/20

La Policia Local d'Almassora controlarà 17 punts i rutes durant la temporada citíricola

La Policia Local d'Almassora controlarà 17 punts i rutes durant la temporada citíricola - (foto 1)

  La temporada de recol·lecció de cítrics ha començat a Almassora acompanyada de la campanya especial de vigilància activada per la Policia Local per a evitar robatoris en els camps de tarongers. Per a açò, els i les agents realitzaran controls en fins a 10 punts del terme municipal d'Almassora -la majoria d'ells camins rurals- i patrullaran en set rutes considerades com les més transitades en el transport d'aquests productes.

  Tal com han confirmat l'edil de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, i el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, les labors de vigilància intensiva que van començar el passat 8 de novembre, s'estendran fins a finals de març del pròxim any i en elles treballaran dues patrulles. “Emprarem tots els recursos dels quals disposem per a garantir que les collites, que amb tant esforç trauen endavant els agricultors, arriben a les plantes de selecció o als punts de venda i isquen al mercat amb totes les garanties de qualitat”, ha assegurat Beltrán.

  Per a açò, els municipals sol·licitaran a tots els transportistes el Document d'Acompanyament i Traçabilitat Agrícola (DATA), un certificat que garanteix que els productes compleixen amb la normativa vigent des del punt de recol·lecció fins a la comercialització. En aquest sentit, Verdoy ha recordat que “els propietaris de finques agrícoles que porten en els seus vehicles un màxim de 20 quilos de cítrics per  l’autoconsum  o els socis de cooperatives que traslladen productes fins a aquestes entitats no estan obligats a presentar el DATA”, però que les sancions en la resta de supòsits poden arribar als 600  euros.

  Beltrán també ha fet una crida a la col·laboració ciutadana, perquè qualsevol veïna o veí “contacte amb la Policia Local si detecta moviments o individus sospitosos en algun hort, siga de la seua propietat o no”. Per la seua banda, Verdoy ha incidit en les mesures de protecció i seguretat viària que han de prendre els treballadors i treballadores agrícoles, als qui ha recordat la necessitat de portar jupetí reflector si envaeixen la calçada i de senyalitzar amb els triangles corresponents els vehicle estacionats sobre aquesta.

  Cal destacar que els agents facilitaran fullets informatius als propietaris i professionals que es troben en les finques durant les inspeccions en els quals s'inclouen recomanacions per a evitar accidents i prevenir robatoris.  En les jornades de vigilància dutes a terme en aquest 2018 han aconseguit les 14 inspeccions. Pel que fa a les dades de l'anterior campanya, els agents van realitzar un total de 145 controls a vehicles i professionals.

  Pujar