22 d’octubre de 2019 22/10/19

La Policia d’Almassora apel·la en el seu dia gran a l’educació per a frenar la violència

La Policia d’Almassora apel·la en el seu dia gran a l’educació per a frenar la violència - (foto 1)
  • Lliura les medalles als agents veterans i al ciutadà exemplar

MÉS FOTOS
La Policia d’Almassora apel·la en el seu dia gran a l’educació per a frenar la violència - (foto 2)
La Policia d’Almassora apel·la en el seu dia gran a l’educació per a frenar la violència - (foto 3)

La Policia Local d'Almassora ha reivindicat aquest matí, durant la celebració del seu dia gran, el seu paper com a agent educador en una societat que s'enfronta a reptes com l'homofòbia, la violència masclista i qualsevol manifestació de la intolerància, segons ha destacat l'alcaldessa, Merche Galí, en el seu discurs després de passar revista a la plantilla al costat del nou regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Martí.

L'acte ha arrancat a les 13 hores amb la formació de la plantilla i l'exhibició de vehicles abans de desfilar cap a la Casa de la Cultura, on ha tingut lloc l'acte central de la jornada. El comissari cap d'Almassora, Roberto Verdoy, ha analitzat la memòria de la Policia Local i el balanç del Pla Municipal d'Educació Vial, que ha permès formar a 2.100 escolars, realitzar 56 activitats formatives i reunir més d'1.000 dibuixos en el segon certamen convocat pel cos municipal.

Les autoritats han lliurat els diplomes a l'alumnat participant i les medalles als agents que han aconseguit els 15 i 25 anys de servei. També han rebut les mètopes commemoratives les persones i entitats que han exercit activitats en benefici de la comunitat: Càrites Almassora, els oficials Serra i Claramonte i l'agent Gargallo, a més de la responsable del departament municipal d'Activitats, Ascensión Safont.

En la seua intervenció, el regidor de Seguretat Ciutadana ha tendit la seua mà a “modernitzar un cos que s'enfronta diàriament a grans canvis socials i a continuar una labor que passa per centrar tota l'atenció en els col·lectius més sensibles i també en joves i xicotets”. “Vull donar-los l'enhorabona i també a les seues famílies i col·legis per a involucrar-se perquè entenem que el treball en equip ens permetrà millorar les dades de la memòria de la Policia Local”, ha assenyalat Martí, que s'ha preguntat “quantes intervencions s'estalviaria la Policaía amb una educació, dins i fora de casa, més potent en valors i en el respecte a la resta”.

D'altra banda, l'acte ha servit per a reconèixer el mèrit del ciutadà exemplar que va evitar l'agressió a un veí a les mans d'un grup de delinqüents i va retenir a un d'ells fins a la seua detenció policial. Davant la impossibilitat d'acudir avui a la cita, ha arreplegat el reconeixement la víctima. D'igual forma, la Policia Local ha reconegut al regidor de l'àrea 2017-2019, Roger Beltrán, per la seua dedicació al capdavant de la delegació.

En últim terme, l'alcaldessa ha lliurat una bicicleta a l'estudiant Jordi Monfort Adsuara, del col·legi Cardenal Cisneros, com a guanyador del concurs de pintura. El detall, cortesia de Caixalmassora, se suma a la qual ha sortejat la Policia Local entre la resta de participants en el concurs. Els guanyadors de 2018 i 2019 han rebut també una reproducció de la seua làmina a grandària pòster.

ocultar
La Policia d’Almassora apel·la en el seu dia gran a l’educació per a frenar la violència
Pujar