23 de setembre de 2020 23/9/20

Platges il·lumina el pàrquing públic d’Om Blanc a petició veïnal

Platges il·lumina el pàrquing públic d’Om Blanc a petició veïnal - (foto 1)

  La Regidoria de Platges d'Almassora ha començat hui els treballs per a instal·lar il·luminació en el pàrquing públic situat a l'altura del número 76 del Camí Om Blanc. Així ho ha confirmat l'edil de l'àrea, Amaya Gómez, qui també ha assegurat que aquesta actuació respon a una petició veïnal i que “millorarà la visibilitat per als conductors i la seguretat per als vianants i usuaris de l'aparcament”.

  En paral·lel, i segons ha informat Gómez, l'Ajuntament d'Almassora ha iniciat la redacció el plec de condicions que regirà el lloguer d'un solar per a la creació d'un altre pàrquing al costat del Camí Catalans, a fi de donar cobertura a una zona del districte marítim on “els processos d'urbanització no van tindre en compte les necessitats de places d'estacionaments que es generarien”. Gómez ha destacat que “la gran quantitat de veïnes i veïns que resideixen de manera permanent a la platja ens porten a crear aquests espais, ja que ja no parlem d'una necessitat puntual, sinó d'una permanent”.

  Quant a l'aparcament de Om Blanc, el consistori ha adquirit quatre fanals, amb dos focus cadascuna, que instal·larà en paral·lel a la tanca que delimita el solar i que il·luminarà tota la superfície de pas. El primer dels quatre pals portarà acoblada també una paperera per a “mantindre l'espai net de papers i altres residus, una finalitat per a la qual necessitem la col·laboració ciutadana”.

  Cal recordar que aquest pàrquing compta amb 100 places habilitades, situades en dues files paral·leles i separades per dos carrers. Després de la  després de l'obertura al públic d'aquest servei al desembre de 2018,  el districte marítim va guanyar 259 places en poc  més de dos anys. El resultat s'obté de sumar la creació d'un pàrquing amb capacitat per a 44 vehicles en el Camí Benafelí i les 105 places habilitades en el passeig Marítim després de l'aplicació de l'adreça única. En aquest últim hi ha, a més una desena d'espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda.

  En el cas de Om Blanc, l'Ajuntament d'Almassora ha llogat el solar mitjançant un procediment licitació pública, que ha situat el preu anual del lloguer en 3.404,61 euros. En l'aparcament de Benafelí, els propietaris van signar un acord de cessió amb l'administració municipal a canvi del manteniment i del clos del solar.

  Pujar