elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La piscina d’Almassora estrena xarxa de distribució de l’aire per a garantir la desinfecció

La piscina d’Almassora estrena xarxa de distribució de l’aire per a garantir la desinfecció
  • La substitució de la vella instal·lació evita la corrosió i permet obrir la graderia al públic

La piscina municipal d'Almassora ha estrenat xarxa interior de distribució de l'aire després de més de 20 anys de servei de la primera instal·lació. Aquesta millora se suma a la incorporació de la nova deshumidificadora, que compta amb una etapa de desinfecció mitjançant llum ultraviolada, de manera que tot el cabal d'aire que es distribueix a l'interior del complex esportiu està desinfectat. El cost de totes dues intervencions ha sigut de 164.324,58 euros. La Unió Europea, a través dels fons FEDER, ha cofinançat el 50% del pressupost de la nova màquina.

L'enginyer municipal encarregat del projecte ha recordat que aquesta actuació ha millorat substancialment les condicions interiors en tant que l'ambient ara és molt més sec i, per tant, el grau de confort és notablement major que anterior, tant per a monitors, usuaris com famílies que acudeixen a presenciar les classes dels seus fills i filles.

No en va, la introducció d'aquestes millores evitarà la proliferació de la corrosió que ha desgastat les baranes metàl·liques i, en aquests moments, les famílies ja poden utilitzar el corredor interior per a veure als xicotets des de la vidriera. Fins hui aquesta zona en altura impedia l'estada d'acompanyants a causa de la calor i la humitat, que han donat pas a un ambient agradable.

La deshumidificadora de la piscina ja està a ple funcionament, amb capacitat per a llevar l’humitat al voltant de 155 litres per hora i una garantia de cinc anys. Tal com ha destacat l'equip d'Enginyeria municipal, la unitat anterior, situada en la coberta del complex esportiu, produïa un rendiment poc eficient que provocava un excedent d'humitat i problemes d'oxigenació que ja s'han resolt.

L'empresa Genera Quatro S.L. ha sigut l'encarregada d'una instal·lació incorporada a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) sota el paraigua de les operacions d'eficiència energètica en edificis públics. El pressupost de 2022 contempla una inversió de més de 230.000 euros per a la renovació de l'enllumenat de la platja per leds, actuació encaminada a reduir el cost energètic i econòmic del circuit actual.

Pujar