27 de novembre de 2020 27/11/20

La partida Sant Antoni d'Almassora honra al seu patró

La partida Sant Antoni d'Almassora honra al seu patró - (foto 1)
  • Aquest diumenge 28 de juliol tindrà lloc la festa en honor a Sant Antoni amb missa i processó des de l'ermita

MÉS FOTOS
La partida Sant Antoni d'Almassora honra al seu patró - (foto 2)

Aquest diumenge 28 de juliol la partida Sant Antoni d'Almassora es vist de festa per a honrar al seu patró. A les 8.30 del matí tindrà lloc una missa en honor a Sant Antoni en l'ermita i, posteriorment, tindrà lloc la processó a la qual acompanyaran de fons el tritllege de les campanes per a anunciar la festa gran de la partida. També hi haurà cants dels gojos per a honrar al patró i, fins al dimarts 6 d'agost, cada vesprada en l'ermita, sobre les 20.00 tindran lloc les novenes en honor al sant.

Es tracta d'una festa molt esperada pels veïns i que es viu amb molta intensitat. Aquesta partida és un lloc molt volgut pels veïns, ja que antigament se celebrava una gran fira amb carreres de cavalls, teatre i actes important. A més, atreia els residents que venien a l'estiu a passar-ho en les seues alqueries.

Cal destacar els atractius d'aquesta partida, que compta amb elements com els pous dels quals antigament es treia aigua, així com l'ermita o els molins, tot això envoltat d'un bell paisatge d'horta, al costat del nucli urbà d'Almassora i de la platja: “Convidem a tots al fet que participen en aquesta festa, que esperem que continue viva per molts anys més”, expliquen els organitzadors.

Pujar