elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paradores Nacionales tria Santa Quitèria per a obrir el seu nou hotel en 2022 a Almassora

Paradores Nacionales tria Santa Quitèria per a obrir el seu nou hotel en 2022 a Almassora
  • L’edifici se situarà al costat del mirador inclòs en el pressupost i confinançat per FEDER

Paradores Nacionales de Turismo ha traslladat a l'Ajuntament d'Almassora la seua intenció de construir un nou hotel balneari en el paratge de Santa Quitèria a mitjan pròxim any. L'entitat ha triat la zona més pròxima a l'ermita com a espai idoni per a una construcció que respectarà l'entorn i aprofitarà el seu alt valor ecològic per a fomentar el turisme de naturalesa i benestar.

L'alcaldessa, Merche Galí, i el portaveu de Ciutadans, Javier Mollá, s'han desplaçat fins a la zona al costat dels arquitectes municipals per a conéixer l'afecció del projecte, previst al costat del nou mirador que l'Ajuntament d'Almassora executarà en 2022 amb el cofinançament de la Unió Europea a través del programa FEDER.

La pretensió de l'entitat nacional Paradores de Turismo passa per construir un edifici d'acord amb l'entorn, de manera que forme part del seu catàleg de ‘Paradores en la naturaleza’, una de les tres ofertes disponibles des de l'entitat al costat de ‘Paradores en la ciudad’ i ‘Paradores con historia’.

En aquesta línia, l'equip de govern preveu reunir-se amb el president de l'entitat, Pedro Saura, a la volta de les festes nadalenques per a valorar la viabilitat de la iniciativa per les dificultats que suposa la concessió de llicències d'obra en aquest entorn protegit. L'executiu local negociarà la modificació del projecte perquè s'adapte a les característiques de Santa Quitèria i aprofite així les oportunitats de la zona.

En concret, el consistori potenciarà les rutes en caiac des de l'embarcador de piragües habilitat mesos arrere al costat de l'ermita i valorarà oferir noves visites guiades per a mostrar el jaciment del Torrelló del Boverot, situat a escassos quilòmetres, als clients d'aquest nou hotel balneari. “Entenem la sorpresa que causarà aquest projecte però és fruit de molta faena i reflexions prèvies que, com va ocórrer amb la bandera blava de Benafelí, suposa un reconeixement per a Almassora”, segons la primera edil.

Pujar