elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les obres del trinquet d’Almassora arrancaran aquest mes

Les obres del trinquet d’Almassora arrancaran aquest mes
  • El contracte té un termini de tres mesos per a finalitzar les actuacions pendents

L'empresa adjudicatària de les obres del trinquet municipal d'Almassora ha visitat l'edifici per a l'inici immediat dels treballs. La constructora Construmar Xàtiva S.L. va recórrer les instal·lacions al costat de l'alcaldessa, Merche Galí, i el regidor d'Esports, Sergio Gómez, i els arquitectes municipals per a traçar el cronograma de l'actuació definitiva per a obrir el trinquet.

El contracte està valorat en 112.260,45 euros i té un termini d'execució de tres mesos a partir de la signatura de l'acta de comprovació de replanteig. La intenció de la signatura és començar l'execució al més prompte possible per a iniciar l'activitat depotiva del Club Pilotari d'Almassora i acollir partides professionals. La primera edil ha mostrat la seua confiança en l'experiència de l'empresa, especialista en la construcció de trinquets, perquè culmine els treballs abandonats per les anteriors adjudicatàries.

Galí, tècnics i empreses van recórrer el trinquet per a prendre nota de les actuacions pendents, que inclouen un mur de separació amb el col·legi Errando Vilar, la realització de solera en l'accés pel carrer Sant Crist, la finalització de l'escomesa d'aigua, tabiquería i rampa d'accés, a més del folrat de baixants exteriors. El plec de condicions inclou també l'execució de base de paviment en passarel·la, el muntatge de porta de vidre de seguretat en l'accés a la pista de joc, rematades pendents, pintura de paraments de la pista de joc i marcatge de les línies de joc, entre altres subministraments.

Construmar Xàtiva S.L., que va presentar l'oferta més avantatjosa de les tres presentades al concurs públic, “és absolutament experimentada, ja ha construït tres trinquets anteriorment, i això és una bona notícia i garantia que sap el que fa i esperem que ara sí, per fi, l'obra finalitze i l'edifici òbriga les seues portes”, en paraules de Galí.

L'Ajuntament d'Almassora arribaria així a la fi del procediment administratiu després de l'abandó irregular de les obres per part de la constructora Aglomerados Los Serranos SAU, que va perdre davant el Consell Jurídic Consultiu (CJC) de la Comunitat Valenciana. L'òrgan autonòmic va dictaminar a favor dels tècnics municipals en considerar que l'adjudicatària va incomplir les obligacions contractuals i va deixar les obres sense acabar i amb els terminis i el projecte incomplits, mentre que l'Ajuntament va obrar d'acord amb la normativa vigent.

El consistori, que va confiscar la fiança de l'empresa, culminarà així una instal·lació que compta amb subvenció de la Diputació Provincial de Castelló i de la Unió Europea a través dels fons FEDER “amb la finalitat de promoure la protecció, foment i desenvolupament del patrimoni cultural i satisfer la necessitat d'una instal·lació pròpia, demandada pel Club Pilotari, que facilite la labor de l'escola i retorne a la ciutat un escenari tan arrelat en la memòria”.

A la finalització de l'obra, la localitat inaugurarà el trinquet Antoniet d’Almassora, batejat així en homenatge al campió nacional d’‘escala i corda’ 1973 i millor esportista de la Comunitat Valenciana en 1975, per a mostrar-ho a la ciutadania i complir així les obligacions de comunicació de la Unió Europea.

Pujar