22 d’octubre de 2020 22/10/20

Obres Públiques completa el tram de carril bici de la CV-18 al seu pas per Almassora

Obres Públiques completa el tram de carril bici de la CV-18 al seu pas per Almassora - (foto 1)

  La Direcció general d'Obres Públiques ha confirmat la culminació dels treballs que han permès completar el carril bici de la CV-18 gràcies a la construcció del tram que restava a l'altura d'Almassora. Les obres van començar a la fi de juliol i han tingut un cost de 52.000 euros.

  Encara que aquesta fase ha sigut completada, continuen els treballs que afecten al tros situat entre al Grup Perpetuo Socorro i la CS-22, la finalitat dels qual és la de cobrir la cuneta situada entre el carril i la carretera a fi de garantir la seguretat de vehicles, ciclistes i vianants. Obres Públiques preveu donar per acabades aquestes obres en les pròximes setmanes i complir el seu objectiu de connectar mitjançant carrils bici la Plana Alta, des d'Oropesa, amb la Plana Baixa, fins a Borriana.

  L'alcaldessa d'Almassora, Susanna Nicolau, ha confirmat que "els ciclistes ja poden fer ús del nou carril especial, el qual permetrà evitar desviaments i creuaments amb el tràfic rodat i, per tant, incrementarà la seguretat". L'edil ha agraït al Consell la premura amb la qual han completat el projecte i la seua col·laboració per a "reduir al mínim les hores durants les quals ha romàs tallat diàriament el vial paral·lel, sense afectar al tràfic".

  El tram de carril bici construït se situa a l'altura del carrer Boqueres, un vial sobre el qual el consistori ha projectat la creació, en diverses fases, d'un carril bici que arribe fins al riu Millars, on ja existeix una ruta ciclista que discorre per la senda verda. Cal recordar que Almassora s'ha unit al Pacte Valencià per la Mobilidad Segura i Sostenible, una inciativa de la Conselleria d'Habitatge i Obres Pública que aspira a promoure hàbits de mobilitat sostenible entre la població, així com a potenciar un transport públic fiable i de qualitat.

  En aquesta mateixa línia, el consistori treballa per a establir un servei de bus mancomunat, en col·laboració amb Borriana i Vila-real, que permetrà incrementar la freqüència de pas del servei entre Almassora i la Universitat Jaume I. L'equip de govern ha creat un parc d'educació vial a l'entorn del Auditori Les Boqueres i ha iniciat les obres de remodelació del carrer Sant Jaume, que preveuen reduir la velocitat del tràfic i estimular l'ús de la bicicleta per als desplaçaments urbans.

  Pujar