elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Galí lamenta que el Govern excloga les obres de la caserna d'Almassora del pressupost de 2018

    L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha lamentat que el Govern tinga previst excloure les obres de la nova caserna de la Guàrdia Civil dels Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018. La resposta del Govern a les constants peticions d'invertir en l'edifici quasi centenari d'Almassora confirma que en l'actualitat no existeixen reserves de fons per a una obra "imprescindible per als agents, les seues famílies i els propis veïns", ha considerat la primera edil.

    Galí ha demanat al Govern que reconsidere la seua postura i atenga la petició d'Almassora per a evitar la rotació que pateix la plantilla hagut de, en part, a les condicions que presenta l'immoble situat entre els carrers Puríssima i Sant Felip. Millorar les instal·lacions, ha considerat l'alcaldessa, suposaria un revulsiu perquè els agents mantingueren les seues places a Almassora enfront dels canvis que es produeixen amb relativa freqüència en el lloc local. I açò permetria consolidar una plantilla "que treballa sense descans, amb la major professionalitat, malgrat les circumstàncies".

    Els més de 90 anys de servei de la caserna s'han "apedaçat" amb actuacions de manteniment "però està lluny d'oferir les prestacions que deuria a una població de 25.000 habitants disseminats en nucli urbà, platja i Santa Quitèria, a més de la zona industrial", segons les mateixes fonts. Millorar aqueixes condicions, ha subratllat Galí, "també és demostrar respecte a la bandera i als símbols d'identitat". "Li recorde al Govern que de poc serveixen els discursos patriòtics si els pressupostos van buits d'inversions per a la Guàrdia Civil a Almassora", ha lamentat.

    Per açò, després de conèixer que la nova caserna "no figura en el programa d'inversions malgrat estar considerat prioritari", segons ha confirmat al senador Carles Mulet la Direcció general de la Guàrdia Civil, dependent del Govern d'Espanya, l'alcaldessa ha incidit en el "escàs pes que tenen per al Govern els seus diputats 'populars' per Castelló, que no han sabut defensar les inversions prioritàries per a la nostra província".

    Pujar