elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu del Joguet d'Almassora, referent autonòmic

El Museu del Joguet d'Almassora, referent autonòmic
  MÉS FOTOS
  El Museu del Joguet d'Almassora, referent autonòmic - (foto 2)
  El Museu del Joguet d'Almassora, referent autonòmic - (foto 3)
  El Museu del Joguet d'Almassora, referent autonòmic - (foto 4)
  El Museu del Joguet d'Almassora, referent autonòmic - (foto 5)

  Almassora ja té el Museu del Joguet més ambiciós de la Comunitat Valenciana. La inauguració del recinte situat en l'edifici del Mercat Central permetrà des d'aquesta vesprada l'exhibició de més d'1.200 peces atresorades durant dècades per la família Arenós-Agut i altres propietaris de la localitat que han realitzat donacions. Un detall infantil per als assistents i activitats en la plaça donaran el tret d'eixida a l'obertura oficial de la sala.

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la reina i les dames de les festes inauguraran a les 20 hores el recinte situat enfront de l'Espai Mercat. Els 272 metres quadrats habilitats després de les obres en el primer pis de l'edifici permetran la mostra de la col·lecció permanent. La visita gratuïta permetrà recórrer una sala rehabilitada amb una inversió de més de 50.000 euros seguint el disseny dels tècnics municipals.

  Les peces, que comprenen des de finals de 1800 fins a la dècada dels 80 del segle XX, suposen un recorregut per l'evolució de la indústria del joguet, tal com ha destacat la comissària de la mostra, María Arenós. "Estrenem unes instal·lacions magnífiques que ens permeten agrupar els jocs en funció de si són de taula, de carrer, ninots... perquè agrade a tots i que famílies senceres vengen juntes i repetisquen en el futur perquè intentarem que sempre hi haja canvis i novetats", segons Arenós.

  Entre les peces més representatives figura un cotxe esquirol, que va revolucionar el mercat en suposar el traspàs de la fabricació de joguets de fusta i metall als nous plàstics. Malgrat tractar-se d'una peça molt xicoteta, és una de les més valorades de la col·lecció exposada atès que incorpora, per primera vegada en la indústria, un mecanisme amb goma i palanca per a llançar el joguet.

  Així ho ha recordat la regidora de Cultura, Isladis Falcó, en incidir que el trasllat de la xicoteta sala del carrer Tremedal a les noves instal·lacions garantirà l'accessibilitat a qualsevol visitant i també l'exhibició "en les millors condicions" de tota la col·lecció, la major part composta per joguets de fabricació espanyola. "L'obertura serà decisiva perquè ens visiten famílies de qualsevol punt d'Espanya", ha avançat l'alcaldessa.

  Horari

  El recinte obrirà al públic els divendres de 18 a 20 hores, els dissabtes d'11 a 13 i de 18 a 20 hores i els diumenges d'11 a 13 hores. A més, per a grups i visites escolars, la família Arenós-Agut ofereix visites guiades de forma altruista amb cita prèvia. Els interessats poden contactar amb l'Ajuntament d'Almassora per a fixar l'horari.

  Pujar