25 de novembre de 2020 25/11/20

Un missatge d'alé pels més majors: “Prompte ens tornarem a abraçar”

Un missatge d'alé per als més majors: “Prompte ens tornarem a abraces”
Un missatge d'alé per als més majors: “Prompte ens tornarem a abraces”
  • Un grup de joves veïns d'Almassora han volgut manar unes paraules carregades d'afecte a tots aquells que es troben en residències de majors

Són un dels grups de risc que més s'estan veient afectats per la crisi sanitària del coronavirus. Només en la Comunitat Valenciana, el nombre de persones majors que viuen en residències de la tercera edat ascendeix a 400 i continua creixent diàriament.

Ells, que han lluitat, cedit i ajudat sempre que ha sigut a la seua mà, viuen ara allunyats de les seues famílies i en moltes ocasions de la realitat que esguita a una Espanya paralitzada pel temor a un virus que s'ha cobrat ja la vida de 7.340 ciutadans. Una dura realitat que desdibuixa els somriures que sempre regalen i que han volgut ‘endolcir’ en certa forma un grup de joves veïns d'Almassora (Castelló).

Catorze joves castellonencs integrants d'Ànima Teatral, han elaborat un xicotet vídeo dirigit a tots aquells majors que es troben passant aquests complicats moments en residències de la Comunitat Valenciana i de tota Espanya. Un vídeo, expliquen, amb el qual volen mostrar el seu “afecte i suport en temps tan complicats com els que vivim actualment, on qualsevol mostra d'amor és sempre ben rebuda”.

“Per aquelles mirades, aquells moments, aquelles paraules que van quedar escrites en nosaltres i ens van ensenyar el valor de l'amor, la importància de la saviesa i sobretot l'essència de la felicitat”, això és el que els ha fet unir-se. Per ells i per a ells.

Una proposta amb història

La seua relació amb les residències de majors va nàixer arran d'un projecte teatral anomenat ‘Era Així Una Vegada’, una proposta de teatre intergeneracional amb el qual joves i majors comparteixen escenari aprenent els uns dels altres. Aquest espectacle els va portar fins a la residència de la Tercera Edat del seu poble, Almassora on van poder formar llaços i sobretot “aprendre i nodrir-nos de les vivències d'aquestes persones tan entranyables”.

“Aquest llaç ens ha fet ser conscients de la situació que aquestes persones estan vivint ara mateix, estant en la residència sense poder rebre visites, sense poder eixir, i en molts casos sense la possibilitat de saber dels seus familiars, situació que hem sabut que es repeteix al llarg del país” expliquen.

És per això que dos dels seus integrants, Javier Vilar i Alexandra Croitoriu, van decidir realitzar aquest vídeo, dedicat en especialment a ells i a totes les persones que travessen una situació similar. “Prompte podrem abraçar-nos” demanen esperançats.

Pujar