21 de setembre de 2020 21/9/20

El Ministeri d’Hisenda intervindrà en el fórum de ciutats intermèdies a Almassora

El Ministeri d’Hisenda intervindrà en el fórum de ciutats intermèdies a Almassora - (foto 1)

  El Ministeri d'Hisenda ha confirmat la seua participació en la II Conferència de ciutats intermèdies, que reunirà a Almassora a l'octubre a destacats professionals de l'urbanisme. Ho farà a través de María Dolores Ortiz, de la Direcció general de Fons Comunitaris del Ministeri d'Hisenda. Ortiz dirigirà la quarta sessió del cicle sota el títol “Fons europeus en el desenvolupament de ciutats”, que tindrà lloc en la Casa de la Cultura d'Almassora el dijous 26 d'octubre.

  Enginyera de Camins, Canales i Ports, especialista en càlcul d'estructures, cap d'àrea de projectes i obres del Ministeri d'Agricultura durant cinc anys i sotsdirectora general adjunta en la Sotsdirecció per a la Protecció de la Costa fins a 2014, Ortiz és vocal en la Sotsdirecció General de Cooperació Territorial Europea i Desenvolupament Urbà, dependent de la Direcció general de Fons Comunitaris del Ministeri d'Hisenda.

  La II Conferència de ciutats intermèdies “Cap a la ciutat europea del segle XXI” comptarà amb un destacat elenc d'experts urbanistes i obrirà una taula redona a la participació de les ciutats convidades: Torrent (València) i Villena (Alacant). Per aquest motiu, la regidora d'Urbanisme d'Almassora, Carmina Martinavarro, s'ha desplaçat a Torrent aquesta setmana per a tancar les claus del congrés amb el seu alcalde, Jesús Ros, i els regidors de Desenvolupament Sostenible i Modernització, Inmaculada Amat i Andrés José Campos, respectivament. També ha mantingut una trobada amb el primer edil de Villena, Francisco Javier Esquembre.

  “Tots dos municipis compten amb estratègies aprovades per a dur a terme projectes urbanístics amb fons europeus i comparteixen amb nosaltres l'interès pel desenvolupament sostenible, així com els reptes als quals ens enfrontem com a ciutats de mitja grandària”, ha destacat Martinavarro, qui s'ha desplaçat fins a les dues localitats amb el delegat a la Comunitat Valenciana de la Fundació FYDU, organització sense ànim de lucre, José Manuel Miquel, impulsora d'aquest fòrum que se celebrarà a Almassora els dies 26 i 27 d'octubre.

  La II Conferència de ciutats intermèdies situarà a Almassora com a punt de trobada d'autoritats i tècnics en urbanisme per a radiografiar qüestions com l'obertura d'espais verds, la renovació de les ciutats o el transport públic. La setmana vinent tindrà lloc la presentació del programa complet de ponents i conferències per a obrir el termini d'inscripció a tots aquells “que vulguen acompanyar-nos durant dos dies en aquesta trobada de primer nivell que servirà per a debatre com volem que siga nostra ciutat en el futur”, en paraules de l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, que clausurarà les jornades.

  Pujar