9 d’abril de 2020 9/4/20

Mata a la seua dona en ple estat d'alarma a Almassora i davant dels seus fills

Mata a la seua dona en ple estat d'alarma a Almassora i davant dels seus fills - (foto 1)
  • La localitat guardarà un minut de silenci des dels seus balcons fent sonar el Rèquiem de Mozart des de l'Ajuntament

Es deia Carina, tenia 35 anys i dos fills. La violència de gènere ha colpejat Almassora, els veïns del qual s'han despertat aquest divendres amb la confirmació del primer assassinat masclista durant l'estat d'alarma, el 17 en el que portem d'any a Espanya i la tercera en la Comunitat.

Així ho confirmava la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana aquest divendres, després que la dona fóra assassinada aquest dijous a les mans de la seua parella i enfront dels seus dos fills menors d'edat, tal com ha pogut saber aquest digital.

Els fets van ocórrer en el domicili de la parella, en la zona marítima d'Almassora quan l'autor del crim, J.F.F. i també de 35 anys, posava fi a la seua vida. L'autor del crim s'ha entregat i ha confessat els fets davant la Guàrdia Civil, que instrueix les diligències del cas.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha condemnat aquests fets i ha traslladat “la repulsa de la corporació municipal davant aquest i tots els casos de violència masclista que fan més dur, encara si cap, el confinament a les dones que viuen sotmeses per les seues parelles”.

Tres dies de dol i minut de silenci des dels balcons

L'Ajuntament baixarà les banderes a mitja asta però no guardarà minut de silenci ni realitzarà cap homenatge davant l'emergència sanitària. Però si que farà sonar el Rèquiem de Mozart des del balcó de l'Ajuntament en senyal de dol per l'assassinat masclista: “El confinament no permet un homenatge a l'ús, però podem guardar un minut de silenci des de balcons i finestres. Junts, en la distància”.

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ha recordat que en la situació d'estat d'alarma en la qual ens trobem tots els serveis de lluita contra la violència de gènere continuen completament operatius les 24 hores dels set dies de la setmana.

Als serveis d'atenció habituals s'afegirà en breu, segons ha assenyalat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, “un sistema de geolocalització i xat de comunicació amb *FCSE recollit en el pla de contingència contra la violència de gènere davant la crisi del COVID -19”.

Pujar