4 de desembre de 2020 4/12/20

L’obra del Regina, primer projecte de la legislatura a Almassora

L’obra del Regina, primer projecte de la legislatura a Almassora - (foto 1)
  • Arrancarà la setmana vinent després de la signatura, hui, de l’acta de replanteig

La signatura de l'acta de replanteig, subscrita hui a Almassora, confirma que el Regina Violant serà el primer projecte de la nova legislatura en la localitat. Els responsables de l'empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras han confirmat aquest matí al costat del recinte d'obres que l'edificació arrancarà la setmana vinent amb el muntatge de les casetes d'obra i l'entrada de la maquinària pesada.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la nova regidora d'Educació, Raquel Barberá, han assistit a la signatura de l'acta de replanteig, el tràmit que permet l'inici dels treballs, al costat de la direcció de l'obra i els delegats de la Conselleria d'Educació, a més de la pròpia adjudicatària dels treballs i el regidor d'Hisenda, Santiago Agustí.

L'empresa ha fet apilament de materials i ha planificat la distribució d'uns treballs valorats en 5.321.608,86 euros i que permetran acabar la construcció que va abandonar l'anterior mercantil, Torrescámara. La nova signatura ha confirmat tindre tot a punt per a accelerar els treballs i complir el termini màxim de 15 mesos per a la conclusió del projecte dissenyat pels tècnics municipals.

El centre projectat en el solar que antany va ocupar el camp de futbol La Garrofera comptarà amb tres línies educatives formades per 9 unitats d'Infantil, 18 de Primària i un menjador escolar sobre una superfície construïda de 7.127 metres quadrats. L'edificació del Regina Violant posarà fi a més d'una dècada d'activitat en aules prefabricades i donarà pas “al fet que l'alumnat i el professorat gaudisquen d'un col·legi de debò després d'anys i anys en una situació precària”, segons l'alcaldessa.

Galí ha ressaltat la “enorme satisfacció per veure desbloquejat un procés que va marcar l'anterior legislatura i que és la nostra prioritat en aquesta que acaba de començar”. “De fet, l'acta de replanteig és el primer tràmit a tirar avant després de la constitució de la nova corporació municipal”, ha indicat als responsables de la Conselleria d'Educació i de l'empresa reunits a les portes del recinte d'obres.

La primera edil s'ha mostrat “confiada en la serietat de l'empresa, que des del moment de l'adjudicació ha anat informant dels passos a seguir i del seu calendari de treball”. D'aquesta manera, espera que la comunitat educativa i l'AMPA, “que tant ha lluitat pel centre, puguen traslladar-se prompte al nou edifici.

Pujar