21 de gener de 2021 21/1/21

PP: "Llistes d'espera de fins a 10 dies a Almassora per a aconseguir una cita en atenció primària"

PP: "Llistes d'espera de fins a 10 dies a Almassora per a aconseguir una cita en atenció primària" - (foto 1)
  • El PP es fa ressò de les queixes dels veïns que des del passat any denuncien retards en medicina familiar als quals cal afegir el cessament d'especialitats mèiques

Els veïns d'Almassora que desitgen sol·licitar una cita mèdica en atenció primària hauran d'esperar de l'ordre de 10 dies per a poder ser atesos pel facultatiu. La queixa no és nova, es repeteix des de l'any passat, i demostra “el col·lapse que es pateix en Sanitat per la falta d'inversió necessària per a atendre les demandes dels usuaris”.

Així ho han denunciat des del Partit Popular d'Almassora després de fer-se ressò de les múltiples queixes rebudes per veïns del municipi que pateixen des de fa anys una retallada de les especialitats mèdiques a la qual ara s'ha sumat, des de fa mesos, retards considerables en atenció primària.

Les retallades que ha exercit el PSPV en matèria sanitària i que han convertit a la província de Castelló en líder regional en llistes d'espera “es reflecteixen directament en la nostra localitat”, ha lamentat Silvana Rovira, regidora del PP a Almassora.

“Per a poder ser atés per un facultatiu de medicina familiar has d'esperar deu dies. I és molt probable que passats aqueixos deu dies ja no necessites ser assistit, perquè la teua malaltia, malestar o malaltia ja no requereix d'aqueixa urgència”. A l'atenció primària se suma, en el cas d'Almassora, “l'atenció en especialitats mèdiques”. “Disposem de dos centres de salut, un d'ells inaugurat en 2011 amb l'objectiu de garantir especialitats mèdiques als nostres veïns que evitaren el trasllat a hospitals de Castelló”.

No obstant això, tal com ha assenyalat Rovira, “la realitat és ben diferent”. “A Almassora hem anat perdent especialistes perquè el PSPV s'ha dedicat a desmantellar la sanitat pública des del Consell amb la connivència d'una alcaldessa que s'ha emprat a maquillar aquestes retallades”. Des del PP, “exigim inversió i servei en un pilar bàsic del nostre estat de benestar com és la sanitat. No s'entén que Ximo Puig es dedique a contractar assessors, fins a 116 quan van prometre 24, mentre en la nostra localitat, en lloc de guanyar especialistes, perdem serveis i creixen les esperes per a acudir a una consulta d'atenció primària”.

Pujar