19 de setembre de 2020 19/9/20

L'increment de recursos administratius redueix els terminis de tramitació de factures a Almassora

L'increment de recursos administratius redueix els terminis de tramitació de factures a Almassora - (foto 1)

  El període de tramitació de l'aprovació de les factures per part del departament d'assumptes econòmics de l'Ajuntament d'Almassora s'ha vist retallat en 3,2 dies respecte a 2016. Així es desprèn de l'informe de control financer del segon trimestre del que l'equip de govern informará avui en el ple. La xifra ha quedat en 5,5 dies en 2017, enfront dels 8,7 del passat any. Així mateix, el consistori ha reduït en 0,7 dies el termini de registre de factures en el sistema municipal.

  En tots dos casos, els recursos facilitats per l'executiu local han contribuït a aquesta reducció dels temps. D'una banda, la incorporació de personal en l'àrea administrativa ha permès agilitar la revisió i aprovació de les obligacions de pagament. Per un altre, l'impuls donat des de principis de 2016 a les factures electròniques, permet realitzar un control més exhaustiu dels documents, a més d'automatitzar alguns processos per a la incorporació als registres interns de pagament, tant si són presentades de manera telemàtica com a presencial.

  Tal com arreplega l'informe de control financer elaborat per l'interventor municipal respecte al segon trimestre de 2017, els nous sistemes fan possible que cap factura quede retinguda en cap de les fases del procés. El document qualifica el procediment de tramitació com “molt àgil” i reflecteix que l'actual període mig de pagament se situa en 29,7 dies, molt per sota dels 60 que marca la llei.

  En aquest sentit, l'edil de de Hisenda, Santiago Agustí, ja va informar en el ple d'agost del descens de 17 dies en el període mitjà de pagament per pagament de l'Ajuntament d'Almassora als seus proveïdors. El regidor va exposar que les obligacions satisfetes per l'administració local entre abril i juny de 2017 van sumar 2.234.064,79 euros en imports pagats enfront dels 733.714,71 euros que quedaven pendents a 30 de juny.

  Cal recordar que, durant l'any 2016, el volum de factures va fregar les 3.500. D'aquestes, 2.502 van ser gestionades a través del sistema electrònic i només 983 es van presentar presencialment. El nou sistema permet, a més d'estalviar paper i costos administratius, agilitar els tràmits i, com han demostrat les xifres, reduir el termini d'incorporació a la xarxa de facturació municipal.

  Pujar