21 de setembre de 2020 21/9/20

L'exposició d'indumentària de reina i dames obri avui les seues portes a Almassora

L'exposició d'indumentària de reina i dames obri avui les seues portes a Almassora - (foto 1)
  • L'Espai Mercat acull la mostra fins al dilluns en horari de matí i vesprada

MÉS FOTOS
L'exposició d'indumentària de reina i dames obri avui les seues portes a Almassora - (foto 2)
L'exposició d'indumentària de reina i dames obri avui les seues portes a Almassora - (foto 3)

La reina de les festes d'Almassora 2017, Paula Cubertorer Llop, i la seua cort d'honor han inaugurat avui l'exposició de les seues respectives indumentàries tradicionals. La mostra arreplega alguns dels vestits i complements que lluiran les representants de les festes durant els seus diferents compromisos. Cal recordar que l'exposició s'allargarà fins al dilluns amb motiu de la festivitat de l'1 de Maig.La mostra, que està situada a l'Espai Mercat, roman oberta en horari de matí i

vesprada durant aquests tres dies, d'11.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores. Cadascuna de les dames i la reina compten amb un maniquí per a lluir els seus vestits i complements. Als vestits regionals se sumen davantals, sabates i altres adornos que estan a la vista del públic durant l'exposició.

La reina i la seua cort d'honor han estat acompanyades en la inauguració per l'alcaldessa, Susanna Nicolau; la regidora de Festes, Isladis Falcó; i una representació de la corporació municipal. Les seues antecessores en 2016, la reina Marta Gargallo Llime i les seues dames també han assistit a l'obertura. Totes elles han rebut un ram de flors a la seua arribada.

Falcó ha aprofitat per a agrair a les famílies de les representants de les festes la dedicació en els preparatius durant aquests últims dies perquè la mostra s'iniciara aquest matí amb èxit. Per la seua banda, la Junta Local de Festes (JLF) i l'Ajuntament d'Almassora s'han ocupat de la decoració de la sala i des d'avui i fins al dilluns s'encarregaran de la seguretat de les peces exposades.

"Recórrer els passadissos del Espai Mercat durant aquest cap de setmana suposa un autèntic luxe perquè al valor indubtable dels vestits i complements de reina i dames se suma l'afecte i la il·lusió que tant elles com les seues famílies handipositat durant aquests mesos de preparatius", ha destacat la regidora de Festes.

Aquesta mostra suposa el compte arrere per a l'inici oficial de les festes de Santa Quitèria, que en menys de dues setmanes convocarà als veïns d'Almassora a la presentació de la reina i les seues dames, el pregó i el romiatge. Cal recordar que els voluntaris de la JLF distribuiran el llibre de festes a partir del dimarts 9 de maig en la planta baixa de l'Ajuntament. En aquesta ocasió, els veïns rebran un detall editat per la Regidoria d'Igualtat i Participació Ciutadana en repulsa a la violència de gènere.

Pujar