elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Esclat marca l'inici de les festes patronals d'Almassora

L'Esclat marca l'inici de les festes patronals d'Almassora

  Almassora se submergeix aquesta nit en les festes patronals en honor a Santa Quitèria amb un programa compost per 127 actes gratuïts íntegrament. L'Esclat de Festa des de la plaça Major de la Vila marcarà l'inici del primer cap de setmana dedicat a les celebracions. La reina de les festes, María Portalés, i la seua cort d'honor anunciaran l'arribada de les festes amb el tret del coet des de la balconada de Ca La Vila en la mitjanit.

  La Regidoria de Festes d'Almassora ha preparat per a l'ocasió un espectacle de llum, música i animació que arrancarà amb una plaça Major repleta de públic congregat per a donar la benvinguda a les celebracions en honor a la patrona. Després de l'Esclat de Festa, els assistents es traslladaran fins al Recinte Fester. La disc-mòbil Macro Crazy inaugurarà l'activitat en la carpa del camí Benafelí.

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha aprofitat els moments previs a l'inici de la setmana gran per a demanar "diversió amb responsabilitat, respecte als altres i al mobiliari urbà i un esforç comú per contagiar-nos de felicitat en aquests dies de respir en les obligacions diàries".

  Galí, al costat de la resta de la corporació, reina i dames, inaugurarà aquesta vesprada l'exposició de pintura i escultura de l'artista Agustina Ortega, que obrirà les seues portes a les 19.30 hores en l'Espai Mercat. A continuació, la comitiva es dirigirà fins a la plaça Pere Cornell per a l'obertura del Casal del Vi. El recinte estarà obert fins a diumenge que ve 27, per la qual cosa el mercat ambulant es mantindrà en l'emplaçament alternatiu del carrer Sant Jaume.

  Per la seua banda, els integrants de la ACT La Picaora estan convocats al sopar de pa i porta que organitzen tradicionalment en el carrer Sant Marc. Penyes i colles també obriran les seues portes aquesta nit a les actuacions musicals. El Servei Municipal de Manteniment i Logística ultimarà els primers escenaris al llarg de la jornada perquè tot siga a punt coincidint amb els primers compassos de les festes.

  Per la seua banda, la regidora de Festes, Isladis Falcó, ha supervisat la seguretat del recinte taurí al costat de l'arquitecte encarregat de revisar barrots i cadafals distribuïts pel casc antic que, a partir de demà, acolliran les exhibicions taurines. Un exemplar de la ramaderia Carriquiri obrirà el cartell de bous al carrer a les sis de la vesprada des de la plaça de la Picaora.

   

  Pujar