5 de juliol de 2020 5/7/20

L'autobús d'Almassora i Borriana fins a la UJI transporta a 3.800 viatgers en el seu primer mes de servei

L'autobús d'Almassora i Borriana fins a la UJI transporta a 3.800 viatgers en el seu primer mes de servei - (foto 1)

  El passat 11 de setembre, els Ajuntaments d'Almassora i Borriana van posar en funcionament l'autobús mancomunat fins a la Universitat Jaume I (UJI), gràcies al qual han facilitat 3.849 serveis de transport des de tots dos municipis fins al centre educatiu en aquest primer mes. D'entre els set trajectes diaris, aquell que més usuaris registra és el de les 8.15 del matí, mentre que el més demandat en horari de vesprada és el de les 13.15 hores.

  Així mateix, ambdues administracions municipals treballen conjuntament per a millorar i corregir un servei que es troba encara en fase de proves. Una de les eines que la Regidoria de Joventut pretén utilitzar és la realització d'una enquesta en la qual els usuaris puguen valorar la ubicació de les parades, la idoneïtat dels horaris i la puntualiad del servei i indicar la freqüència d'ús per part dels estudiants. A més, tots dos executius avancen en la creació de l'ordenança municipal que permetrà regular les tarifes mensuals, trimestrals i anuals que, previsiblement, s'aplicaran a partir de gener de 2018.

  Per al regidor de Joventut, Xavier Trenco, aquest primer mes ha posat de manifest “els avantatges que la decisió d'unir l'autobús amb Borriana té per als estudiants d'Almassora”, entre les quals destaca “el major nombre  de serveis -fins a set diaris- i de parades que oferim ara”.  Cal recordar que la iniciativa de Trenco va ser compartir les despeses del transport amb Borriana i Vila-real, encara que aquest últim consistori es va retirar abans de l'activació del servei. No obstant açò, els dos municipis costaners van mantenir l'acord a fi d'incrementar la freqüència de pas en el cas d'Almassora i oferir el servei en el cas de Borriana.

  Durant el primer mes de funcionament, 105 estudiants han sol·licitat la targeta de transport a Almassora, un document que serà vàlid fins al 22 de desembre. A partir de gener de 2018, tots dos consistoris aplicaran les tarifes per a estudiants pel que els usuaris hauran d'obtenir les targetes d'accés al bus de la UJI prèviament en l'Ajuntament d'Almassora i en el Casal Jove de Borriana.

  Normalitat després de les festes del Roser

  Dilluns que ve 16, després de finalitzar la festes del Roser a Almassora, el servei recuperarà el seu recorregut habitual i tornarà a la realitzar parada en la plaça Dr. Fleming. Les eixides des del municipi es realitzen a les 7:15, 8:15 i 14:15 hores des de la plaça Santa Isabel, el carrer Constitució i el carrer Boqueras. Per als trajectes de tornada, els autobusos parteixen de l'Àgora de la UJI a les 13:15, 14:45, 19:15 i 21:15 hores i paren en el carrer Boqueras 107, el carrer Sant Quitèria 235 i la plaça Dr. Fleming d'Almassora.

  Pujar