23 de setembre de 2020 23/9/20

L’atur cau en mil persones a Almassora des de 2015

L’atur cau en mil persones a Almassora des de 2015 - (foto 1)

  L'alcaldessa d'Almassora i candidata socialista a l'Alcaldia, Merche Galí, ha destacat hui, Dia del Treballador, el descens de mil persones que han experimentat les llistes de l'atur en la localitat entre març de 2015 i març de 2019. La primera edil ha recordat que els 2.827 aturats que tenia la localitat a la fi de la passada legislatura s'han reduït fins als 1.826, segons les dades del tancament de març.

  Segons ha indicat, “cada persona que manca d'oportunitats laborals viu un drama que hem d'atallar amb noves polítiques d'ocupació, però el descens de més d'un miler d'aturats en aquests quatre anys constata que hem donat un revulsiu a l'activitat econòmica a Almassora”.

  Les mateixes fonts han recordat que l'atur ha caigut tant en homes com en dones, si bé la desigualtat de gènere es palpa també en la desocupació femenina. Dels 1.348 homes desocupats al març de 2015, són 697 els que encara busquen un treball. No obstant això, la caiguda de l'atur és molt menys evident entre dones. De 1.479 aturades a la fi de la legislatura passada, encara 1.129 esperen una oportunitat laboral.

  “La bretxa de gènere és molt palpable en les xifres de l'atur, qüestió que intentem atallar amb polítiques inclusives des de l'equip de govern, com les que impulsem a l'hora de dissenyar les bases de la bossa d'ús de conserges, en les quals hem eliminat perfils vinculats a la construcció, l'electricitat o la lampisteria per a evitar que suposaren una barrera d'entrada en el concurs a les dones”, segons Galí.

  La candidata a l'Alcaldia ha recordat també l'impuls a altres motors d'ocupació a Almassora com l'obertura de l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) en el polígon SUPOI-8, “enfront dels milions d'euros que va gastar el Partit Popular per a construir aqueix edifici i abandonar-lo sense estrenar”. “Ara són ja 40 les persones que tenen un treball estable i de qualitat en aquest centre i que contribueixen a la investigació ceramica a Almassora”, segons Galí.

  Pujar