26 de novembre de 2020 26/11/20

L'ampliació de la biblioteca d'Almassora facilitarà l'accés a subvencions públiques

L'ampliació de la biblioteca d'Almassora facilitarà l'accés a subvencions públiques - (foto 1)
  • La Generalitat fixa en 600 metres quadrats les sales de municipis de 25.000 veïns

La biblioteca d'Almassora tindrà més fàcil l'accés a subvencions públiques de la Generalitat Valenciana després de les obres d'ampliació que executa en aquests moments una empresa de la localitat. A més de millorar la comoditat dels usuaris i incloure nous punts de lectura per a augmentar la capacitat de l'edifici, el consistori atendrà el requisit de l'espai, que sumarà 120 metres quadrats, per a accedir a fons públics.

En aquest sentit, la Llei 4/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de Biblioteques de la Comunitat Valenciana, assenyala que el manteniment d'una biblioteca pública municipal és imprescindible en municipis de més de 5.000 habitants i ha de traduir-se en espais de, com a mínim, 300 metres quadrats, a més de complir la normativa d'accessibilitat, comptar amb una plantilla mínima i establir un horari d'obertura d'almenys 35 hores setmanals.

En cas que el centre de lectura opere com a biblioteca central de xarxa urbana municipal, aquesta s'encarregarà dels diferents centres, haurà d'obrir 40 hores setmanals i haurà de tenir 600 metres quadrats, entre altres requisits. Serà responsable de coordinar les polítiques i serveis bibliotecaris dels centres de lectura públics municipals del seu terme i oferir la col·lecció bibliogràfica i gamma de serveis més completa de la xarxa.

“Amb aquesta intervenció ens acostem una mica més a la normativa, una circumstància que ja s'hauria d'haver atès amb la reforma executada en 2011 i que, com ara s'evidencia, va ser insuficient i ens va deixar una biblioteca que ja s'ha quedat xicoteta”, ha assenyalat la regidora de Cultura, Isladis Falcó.

En aquest sentit, les obres que s'executen en l'actualitat suposaran l'ampliació de la planta baixa de la Casa de la Cultura en 120 metres quadrats i comportaran també la incorporació de 40 punts de lectura després del trasllat de la Junta Local de Festes al soterrani de l'Ajuntament d'Almassora. Tot açò valorat en 50.000 euros amb càrrec als 3,5 milions d'euros de romanents de tresoreria de 2015. El mobiliari de la nova sala d'estudi i lectura coparà altres 21.500 euros.
Cal recordar que en l'últim any la biblioteca d'Almassora ha inclòs dues noves activitats de promoció de la lectura: 'Nit a la biblioteca' i el Club de Lectura. Aquest reprendrà la seua activitat dimecres que ve 28 de setembre amb l'anàlisi de l'obra “Gens”, de Carmen Laforet. Els integrants del club es reuniran a partir de les 19 hores per a comentar el llibre i preparar la pròxima lectura comuna.

Pujar