24 d’octubre de 2020 24/10/20

L'alcaldessa d'Almassora elevarà al ple el suport als bous al carrer

L'alcaldessa d'Almassora elevarà al ple el suport als bous al carrer - (foto 1)

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, elevarà al ple del consistori del pròxim 11 de febrer la moció de suport de les celebracions de bous al carrer proposada per la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana. El text incideix en la despolitització de la festa, l'impacte econòmic en els municipis amb tradició taurina i el suport a les ramaderies autòctones.

  La moció que elevarà la primera edil a la sessió plenària del mes que ve recalca que “els festejos de bous al carrer no són patrimoni de cap grup polític, la festa dels bous és una festa del poble, de la gent, dels aficionats, i no entén d'interessos que no siguen els de la pròpia festa”.

  “Traslladarem la moció de la federació que recorda que la festa contribueix al desenvolupament econòmic de la Comunitat, amb un flux econòmic de més de 36 milions d'euros anuals, entre els quals figura la injecció econòmica a través del turisme que rep Almassora en cada edició de bous al carrer de maig i octubre”, ha defensat Galí. Prova d'això és que l'equip de govern local i quatre penyes han acordat la celebració del tancament de cerrils en la pròxima setmana gran de Santa Quitèria.

  En la mateixa línia s'ha manifestat la regidora de l'àrea, Isladis Falcó, que ha incidit en la cura i el respecte a l'animal que garanteix el municipi en els corrals de l'edifici Ca la Vila, adequats recentment per a millorar les condicions del ramat. “La moció inclou apartats que a l'Ajuntament d'Almassora, a través de la Junta Local de Festes i dels voluntaris que integren la comissió de bous, ja s'han atés des de fa molt temps”, ha defensat l'edil. S'ha referit així a l'equip sanitari, la infraestructura i l'equip de col·laboradors que treballen durant les dues setmanes en honor a les celebracions patronals.

  La moció recolza també els canvis normatius que aprofundeixen en la seguretat de les celebracions per a dotar al món taurí d'un ordenament complet que evite llacunes jurídiques i espectacle nous sense regulació. “Entenem que, com qualsevol altre espectacle, ha d'estar subjecte a millores i avanços pel bé de participants i assistents, i també obert a nous models de la festa que contribuïsquen a ampliar la nostra oferta cultural”, segons Falcó.

  A més, la responsable municipal de Festes ha considerat “vital” implementar mesures que faciliten les exhibicions en cas de lesió sobrevinguda del ramat, tal com contempla la moció proposada per la federació. “És una situació accidental que no pot posar en dubte la continuïtat del festeig”, ha culminat. 

   

  Pujar