1 de desembre de 2020 1/12/20

L'Ajuntament xifra la recuperació de la piscina de Santa Quitèria en prop de 970.000

L'Ajuntament xifra la recuperació de la piscina de Santa Quitèria en prop de 970.000 - (foto 1)

  L'engegada de la piscina municipal situada en el paratge de Santa Quitèria requeriria d'una inversió de vora 968.000 euros per part de l'Ajuntament d'Almassora. Així ho estima l'informe tècnic emès pel departament d'Urbanisme, el qual afig que el complex es troba “en estat de ruïna funcional i física”. Segons el document, la piscina principal està fisurada i presenta nombroses patologies, les edificacions tenen greus problemes estructurals, el quals s'accentuen en els forjats, i les façanes estan molt deteriorades.

  Per tot açò, l'estat d'abandó de la instal·lació requeriria de l'enderrocament de la zona edificada així com de la reconstrucció dels gots de les piscina principal i infantil. Haurien de construir-se, a més, una sala de màquines, un magatzem amb accés independent i un nou edifici per a albergar els vestuaris, condícies, control d'accessos i taquilles. Cal destacar que el complex no compta amb subministrament d'aigua potable, per la qual cosa també hauria d'instal·lar-se una potabilitzadora que portaria associada la construcció d'un aljub.

  L'alcaldessa d'Almassora, Susanna Nicolau, ha qualificat l'estat de conservació del complex aquàtic de “vergonyós” i ha assegurat que “s'han deixat perdre els diners dels almassorins a abandonar una instal·lació esportiva pública com aquesta, situada en una zona privilegiada”. “Aquestes xifres ens permetrien crear una piscina per a 164 usuaris, però s'incrementarien si l'Ajuntament optara per ampliar la capacitat”, ha incidit la primera edil.

  Per la seua banda, el regidor d'Esports, Xavier Trenco, ha assegurat que “aquest informe confirma el que els tècnics municipals ens van avançar quan els planteharen projectar la recuperació de la piscina i les dades que s'extrauen són demoledores”. “Estem parlant d'un complex de més de 2.000 metres quadrats en estat de ruïna, unes dimensions que fan que la inversió necessària per a recuperar-ho siga astronòmica”, ha conclòs l'edil.

  Amb l'objectiu de millorar i rellançar l'ús recreatiu de l'entorn de Santa Quitèria, l'Ajuntament d'Almassora ha creat una linea d'actuació que passa per la integració de la naturalesa en la pràctica esportiva amb activitats com la piragua o els esports d'aventura. Aquest projecte va ser presentat juntament amb l'estratègia global de desenvolupament sostenible amb la qual el municipi va concórrer als fons Feder, atorgats per la Unió Europea, i engloba també actuacions per a combatre les plagues i fomentar la arboleda. El cost d'aquesta actuació se situaria en 180.000 euros, dels quals el consistori pagaria el 50% i la subvenció europea finançaria l'altra meitat.

  Pujar