elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Almenara inicia els treballs per a la rehabilitació de les trinxeres de Darrere del Castell

L'Ajuntament d'Almenara inicia els treballs per a la rehabilitació de les trinxeres de Darrere del Castell
  • També es recuperaran dos nius de metralladora dins de la línia de restaurar el patrimoni local i fomentar la Memòria Democràtica

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Almenara inicia els treballs per a la rehabilitació de les trinxeres de Darrere del Castell - (foto 2)
L'Ajuntament d'Almenara inicia els treballs per a la rehabilitació de les trinxeres de Darrere del Castell - (foto 3)

L'Ajuntament d'Almenara ha iniciat les tasques de restauració i recuperació de les trinxeres de Darrere del Castell continuant l'aposta de l'equip de govern “per la Memòria Democràtica i la recuperació del patrimoni” segons ha explicat l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez. D'aquesta manera es compleix el compromís avançat a l'inici de l'any quan es va restaurar el blocaus de Darrere del Castell.

Els treballs, que estaran acabats abans de finalitzar l'estiu, consisteixen en la neteja i la recuperació d'una línia de 100 metres de trinxeres juntament amb dos nius de metralladora en la partida de Darrere del Castell d'Almenara. Les tasques estan dirigides per José Francisco Albelda (Arqueocas) i s'estan realitzant per personal de l'Ajuntament d'Almenara. Una vegada les actuacions estiguen acabades s'incorporaran a les rutes i recorreguts organitzats des del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d'Almenara.

Segons ha explicat l'alcaldessa, l'actuació es realitza amb fons propis de l'ajuntament, tal com es va contemplar en els pressupostos municipals, amb el que “vam demostrar la nostra preocupació per recuperar el patrimoni local així com tots els aspectes vinculats a la nostra Memòria Democràtica” encara que no obstant això “acudirem a totes les ajudes i subvencions per a aquesta matèria buscant finançar les actuacions que estem realitzant o fem en el futur, perquè seguirem en la mateixa línia”.

Pérez assenyala que la línia de trinxeres i els dos nius de metralladora són la continuació del projecte iniciat amb la restauració del blocaus de Darrere del Castell d'Almenara, buscant així continuar amb la rehabilitació del nostre patrimoni. L'alcaldessa també ha demanat que es respecten les actuacions i el patrimoni local.

Pujar