14 de novembre de 2019 14/11/19

L'Ajuntament d'Almassora aprova aquest dilluns el seu primer pla d'igualtat

L'Ajuntament d'Almassora aprova aquest dilluns el seu primer pla d'igualtat - (foto 1)

  El ple de l'Ajuntament d'Almassora votarà dilluns que ve l'aprovació del I Pla d'Igualtat per als Empleats i les Empleades de l'Ajuntament d'Almassora, elaborat per l'agent d'igualtat municipal en col·laboració amb tots els departaments del consistori. A l'anàlisi de la situació actual li segueix un full de ruta de mesures a prendre durant el pròxim any. Transcorregut aquest període, el que el comitè d'igualtat es reunirà per a valorar l'efectivitat dels canvis introduïts.

  El pla, proposa fins a 31 accions concretes en set àrees que l'agent ha considerat rellevants per a garantir l'equitat en la plantilla municipal. Destaquen propostes com la de facilitar els desplaçaments per a acudir a revisions mèdiques del programa de prevenció del càncer de mama o la incorporació de productes d'higiene femenins a les farmacioles de primers auxilis. Així mateix, aquest estudi proposa elaborar una llista dels llocs de treball que impliquen risc per a dones embarassades o en període de lactància.

  Per a la la regidora d'Igualtat, Susanna Nicolau "l'aplicació d'aquest pla és un pas fonamental perquè unes i uns altres prenguem consciència de les desigualtats que es produeixen en l'àmbit laboral per qüestió de gènere". "Tenim la discriminació tan interioritzada que normalment ni la veiem, per la qual cosa el pla que aprovarem dilluns inclou accions de difusió entre la plantilla tant fixa com temporal i una estratègia per a incorporar la comunicació inclusiva en els document administratius interns i externs, formularis, pàgina web i, fins i tot, cartelleria".

  El diagnòstic previ a l'elaboració del pla determina que la composició de la plantilla municipal està equilibrada entre homes i dones, ja que elles representen el 47,5 % del personal i ells el 52,5%. També conclou que en els processos de selecció la composició dels tribunals és equitativa i que en els programes de contractació pública l'Ajuntament aplica accions per afavorir les dones, com la puntuació a aquelles que han patit violència de gènere.

  Entre els punts a favor de la institució, l'anàlisi realitzada pel departament d'Igualtat destaca el compromís del consistori per a implementar la tranversalidad de gènere en les seues polítiques i la incorporació de la figura d'una agent especialitzada. "Amb aquesta voluntat de millora afrontem l'aplicació de mesures que cubriran necessitats com la falta de formació en matèria d'igualtat o l'eliminació dels estereotips que encara frenen la carrera professional de les dones", ha assegurat Nicolau.

  Avantsala del Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats

  Cal destacar que l'engegada d'aquest pla intern i la incorporació al conveni laboral dels treballadors públics serà el pas previ a l'elaboració del Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats, l'objectiu de la qual és que les accions que garantisquen l'equitat a Almassora arriben a tota la ciutadania. Tal com descriu el propi projecte amb la "finalitat última de construir una societat més justa i desenvolupada socialment i econòmicament".

  ocultar
  L'Ajuntament d'Almassora aprova aquest dilluns el seu primer pla d'igualtat
  Pujar