25 de setembre de 2020 25/9/20

Les III Jornades del Bou 'fitxen' a l'instructor de l'Escola de Retalladors Sergio Delgado

Les III Jornades del Bou 'fitxen' a l'instructor de l'Escola de Retalladors Sergio Delgado - (foto 1)

  La Junta Local de Festes d'Almassora ha 'fitxat' al tetracampeón d'Espanya de retallas, Sergio Delgado, per a la xarrada inaugural de les III Jornades del Bou prevista per a aquest dissabte. El també professor de l'Escola de Retalladors de Castelló acompanyarà en la taula a les seues alumnes, les recortadoras locals Andrea Suárez i Paula López, per a desgranar la seua trajectòria professional.

  La conferència tindrà lloc en el Espai Mercat una vegada finalitzada la demostració pràctica en la plaça Pere Cornell, prevista per a les 10.30 hores. Moderarà la trobada la periodista Patricia Rodríguez, que abundarà en el perfil com recortador del madrileny establit a Onda i també en la seua nova marxa com a mestre de les promeses del retall, entre les quals figuren Suárez i López.

  Finalitzat el col·loqui, els assistents es traslladaran fins a la sala d'exposicions contigua, on en aquests moments treballa a contra corrent la Junta Local de Festes per a situar els elements prestats per les penyes, així com l'espai en honor a Varea i els apartats destinats a les pròpies retalladores locals, protagonistes de la xarrada. "Aquest cicle prestarà més atenció a la figura de la dona en els bous, no sempre reconeguda malgrat la seua afició i del paper que juga tant en els 'bous al carrer' com en la plaça", ha defensat la regidora de Festes i Cultura, Isladis Falcó.

  Mostra d'açò són les escultures de l'artista local Ainhoa Godoy, que rebran al visitant a la seua entrada a la sala. Aquesta reservarà també un espai per a les imatges preses en les festes d'Almassora per fotògrafs de la localitat. La Junta Local de Festes treballa a contra corrent per a decorar aquesta sala d'exposicions que estarà oberta al públic de dilluns a divendres de 18 a 20 hores i els caps de setmana d'11 a 13 i de 18 a 20 hores en la primera planta del Mercat Central.

  El recinte també reservarà un espai d'honor per a l'exposició 'Cano: figura entre maestros', préstec del Museu Taurí de València format per 81 imatges del popular fotògraf mort el passat estiu. Instantànies històriques de Luis Miguel Dominguín, Antonio Ordóñez o Manuel Rodríguez 'Manolete' es barregen amb altres de les figures actuals en un recorregut històric per l'objectiu de Francisco Cano, 'Canito'.

  El cap de setmana finalitzarà, si el temps ho permet, amb un tancament infantil que se celebrarà en els voltants de l'edifici consistorial. Els carretons prendran la plaça a partir de les 11.30 hores perquè els xiquets troben també el seu espai en aquest cicle que continuarà el divendres 27 amb la xarrada del ramader Tomás Prieto de la Cal i el torero Javier Sánchez Vara.

  Pujar