5 de desembre de 2020 5/12/20

Iberdrola anuncia que connectarà tota la xarxa elèctrica de la platja d'Almassora per a evitar talls de subministrament

Iberdrola anuncia que connectarà tota la xarxa elèctrica de la platja d'Almassora per a evitar talls de subministrament - (foto 1)

  Iberdrola ha traslladat a l'Ajuntament d'Almassora la seua intenció de millorar la xarxa elèctrica amb una actuació clau en la costa local. Es tracta del mallat de la xarxa en la zona de Tramuntana, que suposaria el cessament dels corts de subministrament que pateixen tots els punts del districte marítim amb relativa freqüència, sobretot davant tempestes amb aparell elèctric.

  Així ho han traslladat el responsable d'Iberdrola en el sector de Castelló, Carlos Sánchez-Tejerina Fernández-Vicari, i l'encarregat del manteniment de mitjana i baixa tensió de la signatura a Castelló, Francisco Sales, a l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, en la reunió concertada per la mercantil per a anunciar inversions de modernització del circuit en el municipi.

  En la trobada, en el qual també han participat tècnics municipals i el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, els delegats d'Iberdrola han anunciat la seua proposta d'invertir a Almassora per a modernitzar la xarxa de mitja tensió, a més de soterrar cablejat en diferents punts del municipi i coordinar el calendari d'obres municipals per a aprofitar les rases i evitar la duplicitat d'actuacions en la via pública.

  El projecte més ambiciós és el previst en la platja. Segons ha avançat l'alcaldessa, mallar la xarxa enfront de la distribució radial actual permetria l'alimentació elèctrica per punts, de manera que una avaria concreta en un tram no afectaria al conjunt del circuit, com ocorre en l'actualitat. No en va, en les xarxes mallades cada node està connectat a tots els altres, de manera que el subministrament podria canalitzar-se a través de qualsevol d'aquests per diferents vies en cas que es produïsca una interrupció en algun tram.

  “L'actuació que presenta Iberdrola suposa una millora substancial en la qualitat del servei en tota la platja, no únicament en una zona específica, a més d'acabar amb els històrics problemes de talls de llum que pateixen els veïns”, ha apuntat Galí. Per açò, ha garantit el compromís de l'equip de govern a facilitar els tràmits administratius i la cessió de terrenys públics per a accelerar el procés i l'execució d'aqueixes millores a l'altura de Tramuntana encaminades a millorar la xarxa en el districte marítim.

  En el cas de les inversions en el casc urbà, la proposta inclou el soterrament de l'estesa elèctrica entre el Club de Tennis i el cementeri, així com modificacions de xarxa per a enterrar i cobrir línies de baixa tensió que milloren la seguretat en zones pròximes a edificacions. 

  Pujar