24 d’octubre de 2020 24/10/20

Dos homes detingus en un dia per agredir a les seues parelles a Almassora

Dos homes detingus en un dia per agredir a les seues parelles a Almassora - (foto 1)
  • Tots dos van colpejar a les víctimes en presència dels seus fills

L'últim dia de les festes de Santa Quitèria 2017 va deixar dues presumptes agressions per violència de gènere a dues dones d'Almassora. En tots dos casos els marits han sigut assenyalats com a suposats autors dels fets, acusats a més d'agredir a les víctimes en presència dels seus fills. Tots dos van ser detinguts per agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil diumenge passat.

Quant als danys produïts en les víctimes, en el primer cas, la dona, de 47 anys, tenia una ferida sagnant en el braç i manifestava dolor en el coll a causa d'una estirada de pèl. A més, presentava diverses marques en l'esquena. D'altra banda, la segona víctima tenia colps i marques roges en el coll i va denunciar que el seu marit li havia amenaçat de mort.

La Policia va actuar amb rapidesa en els dos successos gràcies a que uns testimonis en el primer cas i la pròpia víctima en el segon van cridar al telèfon d'emergències 112 per a alertar del succeït. La sala municipal recorda a víctimes i testimonis que tenen a la seua disposició el telèfon contra el maltractament 016, que és gratuït i no deixa rastre.

La primera detenció es va produir a les 01.15 hores, mentre que el segon arrest va succeir a les 16.50 hores. En aquest cas, el suposat agressor va ser detingut en un clar estat d'embriaguesa. La víctima va assenyalar que no és la primera vegada que succeeixen fets d'aquest estil, sobretot quan aquest va embriac.

La regidora d'Igualtat, Merche Galí, ha lamentat aquests episodis de violència masclista i ha recalcat que, segons el balanç de la Policia Local, les festes han resultat tranquil·les en l'apartat delictiu. No obstant açò, ha incidit en la necessitat de mantenir actives les campanyes de sensibilització contra el maltractament per a atallar casos com els viscuts diumenge passat.

En aquest sentit, la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Almassora va organitzar una campanya contra la violència de gènere durant les setmanes prèvies als festejos. Aquesta va incloure missatges reivindicatius en el programa de festes, així com el repartiment d'unes motxilles en la lluita per la igualtat.

Pujar