elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Grup B d’Almassora, reduït a enderrocs 22 anys després

El Grup B d’Almassora, reduït a enderrocs 22 anys després
  • L’empresa inicia l’enderrocament amb maquinària pesada després de la demolició interior

MÉS FOTOS
El Grup B d’Almassora, reduït a enderrocs 22 anys després - (foto 2)

L'empresa Construccions i Desmunts Ribera Navarra S.A. ha iniciat hui els treballs pesats de demolició de l'edifici 167 de l'avinguda José Ortiz d'Almassora. La maquinària reduirà a enderrocs l'últim bloc del Grup B després de l'enderrocament dels 38 habitatges 22 anys després de l'última demolició.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, s'han desplaçat fins a la zona per a supervisar l'inici de l'actuació després de l'arribada de la maquinària a les huit del matí. La Policia Local ha acompanyat als operaris des de l'accés al municipi fins al Grup B davant la dificultat per a maniobrar per les dimensions de grues i la resta de vehicles desplaçats.

La mercantil adjudicatària de les obres va començar el passat 22 de desembre els treballs previs a l'enderrocament: el desmuntatge d'estructures internes, la retirada dels sanitaris, la xarxa elèctrica i les canalitzacions o la neteja de fem, voluminosos i la tabiqueria interior. L'objectiu de prioritzar aquests treballs manuals va passar per evitar les majors molèsties possibles al veïnat de la finca confrontant.

La Policia Local d'Almassora ha rebut als conductors de les grues amb la maquinària específica per a l'enderrocament en l'entrada del municipi. Així, els agents han guiat aquest matí als treballadors fins al grup B per a facilitar-los la conducció. A més, l'empresa, responsable del dispositiu preparat per a l'enderrocament, ha restringit el pas de vianants de l'avinguda José Ortiz, limitat únicament a la vorera nord per a evitar risc en els transeünts. Al seu torn, els operaris disposen d'un espai més ampli per a fer les tasques de demolició.

Les obres tenen un pressupost de 269.047,05 euros de la Conselleria d'Habitatge i compleixen així l'acord aconseguit entre el departament municipal i autonòmic, com es va comprometre el conseller Rubén Martínez Dalmau en les seues dues visites a Almassora en 2020. Per a l'alcaldessa, “l'inici del gruix dels treballs de demolició és el compliment de la paraula que vam donar a a Almassora i, en concret, al barri de Fàtima i que, malgrat les dificultats que hem trobat, hui es materialitza a la vista de tots”.

Cal recordar que la desaparició del bloc va començar en 1998 amb l'enderrocament de 56 habitatges. Els 38 pisos restants acumulen un historial vinculat a la delinqüència i la marginalitat que fins i tot va registrar la defunció d'una dona en un incendi en 2013 i que posteriorment va motivar els treballs per a desallotjar i tapiar el bloc.

Pujar