6 de desembre de 2019 6/12/19

El grup Àlma Teatral donarà vida a les històries dels majors de la residència municipal

El grup Àlma Teatral donarà vida a les històries dels majors de la residència municipal - (foto 1)

  El grup de teatre juvenil d'Almassora Àlma Teatral pujarà a l'escenari els usuaris de la residència municipal de persones majors. Els actors i les actrius interpretaran les històries d'aquests ancians i aquestes ancianes i es convertiran en ells i elles durant els seus anys de joventut.

  El procés per a la preparació de l'obra ja ha començat i el grup ja prepara les entrevistes amb els usuaris per a definir els personatges que protagonitzaran ‘Era así una vez’, l'estrena de la qual està prevista per a finals d'any. “És un orgull poder assistir a una mostra més del gran treball en iniciatives intergeneracionals que fem a Almassora i ens satisfà veure l'entusiasmes d'aquests i aquestes joves amb el repte que se'ls planteja”, ha assegurat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure.

  L'edil i presidenta del consell d'administració del centre de majors ha participat en la presentació del projecte al costat dels seus directors, els actors Noureddine El Attab i Santiago Cruz, i part del jove elenc que donarà vida a les vivències dels majors de la residència municipal. “Els que ens agrada és posar-los en tot, no els donem el guió i ja està. Entre tots pensem el missatge que volem enviar en l'obra”, ha destacat El Attab respecte al procés de creació participatiu que seguiran en aquest projecte.

  Com han explicat els seus responsables, l'objectiu d'aquesta intervenció radica a crear espais perquè joves i majors compartisquen experiències, a donar visibilitat els ancians com a part fonamental de la societat i a generar activitats en què iaios i les iaes se senten útils i socialment actius. Així mateix,‘Era así una vez’ buscarà combatre els estereotips negatius vinculats tant a la joventut com a les persones majors i mostrar situacions de discriminació que tots dos col·lectius pateixen en la seua realitat diària.

  Cal destacar que el grup Àlma Teatral es va crear arran de la iniciativa de la Regidoria de Serveis Socials per a oferir alternatives d'oci als joves i que els actors són o han sigut alumnes dels IES Álvaro Falomir i Vila-roja d'Almassora. Entre els seus últims treballs destaca ‘El secreto del caos’, una obra que ja han representat en dues ocasions amb un gran èxit de públic. La participació en aquests projectes està oberta a tots els i les joves del municipi i les sessions d'assaig i preparació es desenvolupen a l' Audiori Les Boqueres.

  ocultar
  El grup Àlma Teatral donarà vida a les històries dels majors de la residència municipal
  Pujar