elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Goles del Millars i els seus ocells, protagonistes d’Almassora en Fitur

Les Goles del Millars i els seus ocells, protagonistes d’Almassora en Fitur
  • Galí i Trenco presenten en el recinte Ifema de Madrid un espai natural únic

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, acompanyada pel regidor de Turisme, Joan Antoni Trenco, ha presentat aquest matí en la Fira Internacional del Turisme (Fitur) el producte d'albirament d'ocells en un espai natural únic com les Goles del Millars. Els dos representants municipals, acompanyats per l'Agent de Desenvolupament Local del consistori, han mostrat davant els mitjans de comunicació i el públic assistent les visites ornitològiques en la desembocadura del riu com a motor turístic del municipi.

La fira, que finalitza aquest diumenge, ha tingut lloc en el recinte Ifema de Madrid on s'espera la visita de més de 30.000 persones en cinc dies. D'aquesta manera, Galí i Trenco han exposat l'oferta turística d'Almassora davant empreses i altres entitats públiques de tot el país. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada de Turisme, Virginia Martí, han acompanyat als representants de l'equip de govern en l'exposició turística de la localitat.

Cal recordar que el municipi assisteix, per segon any consecutiu, amb les visites ornitològiques, les senderes i l'alt valor natural d'un espai com les Goles del Millars a Fitur. Així mateix, la tècnica de la delegació de la Societat Espanyola d'Ornitologia Birdlife, María Anton Tello, també ha participat en la mostra. Aquesta societat nacional treballa per a protegir i posar en valor la fauna i flora que habita en paisatges especials com és el cas de la desembocadura del Millars.

En aquest sentit, la presentació ha permés a Galí explicar la fauna, la flora i les senderes de les Goles, així com l'augment de visites registrades amb motiu de la pandèmia i el desconfinament posterior. Un punt on els ocells són les protagonistes, entre les quals figuren marines i terrestres, així com residents i altres que descansen breument durant l'època de migració, així com les que es reprodueixen en aquest paratge o aquelles que només acudeixen per a caçar altres ocells.

Les tres llacunes artificials, Les Goles, la mar i la platja de la desembocadura, són espais privilegiats d'Almassora que també han tingut el seu protagonisme en Fitur. “Poques ciutats compten amb un atractiu tan gran com la desembocadura d'un riu en la seua costa, Almassora és un municipi que viu de cara al riu Millars” ha defensat la primera edil. Cal destacar que el consistori ha instal·lat en els últims anys miradors d'albirament al llarg del llit del riu en punts estratègics per a afavorir aquesta pràctica.

“Aquest producte turístic d'Almassora, a pocs quilòmetres del nucli urbà, compta amb un avantatge enfront d'altres possibles destins ja que al Millars no hi ha dues visites iguals, el pas dels ocells migradors i l'evolució de la flora varien en funció de l'estació de l'any o les temperatures”, ha apuntat Galí. El regidor de Turisme, Joan Antoni Trenco, ha comentat que “hem detectat una cerca d'espais oberts i que tinguen contacte amb la naturalesa des de l'arribada del COVID i aquest és un lloc perfecte per a això”.

Pujar