elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Galí: "En els hospitals de Castelló em van ensenyar a ser una pacient amb cáncer"

Galí: "En els hospitals de Castelló em van ensenyar a ser una pacient amb cáncer"
  • L'alcaldessa d'Almassora clausura en la UJI les I Jornades d'infermeria oncològica

MÉS FOTOS
Galí: "En els hospitals de Castelló em van ensenyar a ser una pacient amb cáncer" - (foto 2)

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha relatat aquest matí la seua experiència personal amb la conferència "La perspectiva del pacient oncològic enfront del càncer. Tinc càncer, i ara què?", convidada pel Col·legi d'Infermeria de Castelló. Galí ha compartit amb els assistents al congrés celebrat en la Universitat Jaume I el seu procés per a combatre el càncer de mama que li va ser diagnosticat mesos abans d'accedir a l'Alcaldia d'Almassora.

En el seu relat ha destacat la labor dels professionals sanitaris de l'Hospital Provincial i General, "des que vaig sentir que em partia un raig quan em van donar el resultat de les proves fins que vaig ser donant xicotets passos cap a la recuperació amb la quimio i l'operació". "Des del primer moment vaig acceptar l'ajuda psicològica, perquè si alguna cosa he après és que hem de deixar-nos ajudar més, ja que crec que la superació del càncer és un procés integral", ha destacat.

La primera edil d'Almassora ha agraït la invitació per a actuar com a ponent i clausurar aquestes jornades, en les quals ha aprofitat per a reconèixer la labor de l'equip mèdic i infermer de tots dos hospitals. "Sempre vaig rebre una atenció exquisida, un somriure quan més manca em feia i una bona dosi de realitat mentre els més propers intentaven dir-me que tot anava a anar bé, perquè era la seua manera d'ajudar-me, però la veritat és que gens anava bé, justament la meua vida era un caos", ha reconegut. "Detalls que poden semblar banals com triar una perruca o ensenyar-me a pintar-me les celles van tenir tanta importància com controlar la febre", segons les seues paraules.

"Vaig sentir la teràpia com un acolliment i ara tots vosaltres", ha indicat al públic, "sou part ja de la meua família perquè vaig sentir l'acolliment com un consol molt gran i vaig aprendre a ser no una malalta de càncer sinó una pacient, una persona que tenia càncer", ha assenyalat. En aquest sentit, l'alcaldessa ha relatat el tràngol personal de traslladar la notícia a la família i als companys de l'equip de govern "sense deixar que la malaltia controlara la meua vida, sinó jo a ella i poder continuar amb la meua carrera professional cap a l'Alcaldia d'Almassora a la qual tant esforç havia dedicat".

Al temps, la primera edil ha incidit en la responsabilitat de les administracions públiques en la reserva de fons per a la recerca "perquè quan trepitges per primera vegada la planta d'Oncologia t'adones que no som uns pocs, sinó moltíssims, i que és imprescindible reduir l'abast del càncer en la població".

Pujar