elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Galí exposa el projecte d' 'smart city' d'Almassora davant alcaldes de ciutats espanyoles

Galí exposa el projecte d' 'smart city' d'Almassora davant alcaldes de ciutats espanyoles

    L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, exposarà demà el projecte de 'smart city' en la I Trobada sobre la gestió intel·ligent de ciutats (i-GIC) que ha començat aquest matí a Benalmàdena, Màlaga. La primera edil és l'única representant de la Comunitat Valenciana en aquest fòrum que debat la transformació de les administracions públiques cap a la gestió electrònica i els sistemes per a millorar la participació ciutadana.

    L'alcalde de Benalmàdena, Víctor Navas, ha rebut a Galí al costat dels tècnics encarregats de les aplicacions informàtiques corporatives, eix central de la ponència que defensarà demà l'alcaldessa d'Almassora. En la seua intervenció abordarà el paper d'eines com la APP que utilitza el consistori per a traslladar avisos a la ciutadania, així com la necessitat d'implementar nous canals que acosten l'administració al veïnat.

    El consistori destina prop de 50.000 euros anuals al manteniment en línia de registre, arxiu, gestió d'expedients, sessions, contractació, gestió tributària, recaptació i plataforma de signatura electrònica per a prescindir del paper i encaminar-se a l'administració electrònica en tots els departaments.

    Galí comparteix congrés amb representants d'ajuntaments i diputacions com Gijón, Còrdova, Segòvia o Màlaga, als quals traslladarà els reptes en la taula convocada per al títol “Construint la ciutat del futur”. En aquest apartat tindrà una importància cabdal els fons Feder de la Unió Europea que permetran una inversió de mig milió d'euros en la iniciativa 'smart city'. 

    Pujar